Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους - Σενάριο για υποχρεωτικά τεστ μία ή δύο φορές την εβδομάδα

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους - Σενάριο για υποχρεωτικά τεστ μία ή δύο φορές την εβδομάδα

Σφίγγει ο κλοιός για τους ανεμβολίαστους από τον χειμώνα καθώς, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η κυβέρνηση σχεδιάζει από τον χειμώνα όλοι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι, τόσο στο δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα να επιδεικνύουν μοριακό ή rapid τεστ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όλοι όσοι είναι ανεμβολίαστοι, όπου κι αν δουλεύουν, πρέπει να κάνουν ράπιντ τεστ ή μοριακά μία ή δύο φορές την εβδομάδα που θα κάνει σε δημόσια ή ιδιωτική δομή

Κορυφαία κυβερνητική πηγή, που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, σχολίασε για το κόστος των ελέγχων: «Δεν θα πριμοδοτήσουμε τους ανεμβολίαστους. Αν δε θέλουν να πληρώνουν, ας κάνουν το εμβόλιο» υπογραμμίστηκε. 

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, στο τραπέζι έχει τεθεί και το ενδεχόμενο οι ανεμβολίαστοι να επιδεικνύουν αρνητικά εργαστηριακά τεστ και στους κλειστούς χώρους,  κάτι πάντως που είναι δύσκολο να εφαρμοστεί στο λιανεμπόριο. 

Σε ό,τι αφορά τα καταστήματα λιανικής και τα σούπερ μάρκετ κρίνεται ανέφικτο να επιβληθούν rapid τεστ ή μοριακό στους πελάτες τους για να εισέλθουν σε αυτά.