Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 14:01

-A +A

ΣΕΤΕ: Ο τουριστικός τομέας αρωγός στη μάχη κατά του κορονοϊού

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020, 14:01
ΣΕΤΕ: Ο τουριστικός τομέας αρωγός στη μάχη κατά του κορονοϊού
-A +A

Σ’ αυτή την εξαιρετικά δύσκολη όσο και κρίσιμη συγκυρία που περνά ο τόπος, στη μάχη κατά της περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού μπαίνει και ο τουριστικός κλάδος, καταθέτοντας τη δική του συνδρομή, είτε σε είδος, είτε με χρηματικά ποσά, ενισχύοντας το σύστημα της δημόσιας υγείας. 

Πιο αναλυτικά, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα της ελληνικής Πολιτείας, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του ιού COVID-19, στηρίζοντας με όλα τα μέσα που διαθέτει το Εθνικό Σύστημα Υγείας. 

Για τον σκοπό αυτό, σήμερα ο ΣΕΤΕ ανακοίνωσε μια πρώτη σειρά δράσεων και ενεργειών τόσο του ίδιου του συνδέσμου όσο και εταιρειών – μελών του, στοχεύοντας σε μία γενικευμένη κινητοποίηση του ελληνικού τουρισμού και θα επανερχόμαστε με ανανεωμένες ενημερώσεις.

Πιο αναλυτικά, ο ΣΕΤΕ και επιμέρους εταιρείες προσφέρουν: 

Δωρεά 7 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον ΣΕΤΕ, αξίας 140.000 ευρώ.

Δωρεά 10 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, αξίας 200.000 ευρώ.

Δωρεά ύψους 150.000 ευρώ της εταιρείας ΛΑΜΨΑ σε ιατρικό εξοπλισμό, καθώς και επιπλέον 150.000 ευρώ δωρεά της Laskaridis Shipping μέσω της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Δωρεά 5 αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από τον Όμιλο Electra Hotels & Resorts, αξίας 100.000 ευρώ.

Δωρεά της εταιρείας Goldair, ύψους 100.000 ευρώ, που θα διατεθεί σε υγειονομικό υλικό και προμήθεια ειδικών κλινών εντατικής θεραπείας.

Δωρεά 3 συσκευών αναπνευστήρων ΜΕΘ για ενήλικες, παιδιά και νεογνά, από την εταιρεία Golf Residences A.E., με διακριτικό τίτλο PHĀEA RESORTS, αξίας 60.000 ευρώ, για Νοσοκομείο της Κρήτης που θα υποδειχθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Δωρεά 30.000 ευρώ από την Atrium Hotels A.E., για προμήθεια ιατρικού εξοπλισμού.

Δωρεά για ενίσχυση του εξοπλισμού Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, από το Ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου».

Δωρεά ύψους 100.000 ευρώ, από τον Όμιλο Ιωάννου (Intercontinental, Yes Hotels), μέσω του ΣΕΤΕ, για την κάλυψη αναγκών που θα οριστούν από την Πολιτεία.

Η προσπάθεια συνεχίζεται και οι επιχειρήσεις των οποίων οι ενέργειες συνεισφοράς ξεκινούν τώρα, ή θα ξεκινήσουν στο άμεσο μέλλον, θα συμπεριλαμβάνονται στις νέες ανακοινώσεις του ΣΕΤΕ.   

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Πέμπτη, 2 Απριλίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα