7ος χρόνος, ημέρα 2054η
Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2021

Self tests: Ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεσή τους από τους φαρμακοποιούς στη Θεσσαλονίκη

Self tests: Ξεκινά και πάλι η δωρεάν διάθεσή τους από τους φαρμακοποιούς στη Θεσσαλονίκη
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi

Αρχίζει από σήμερα και πάλι η διάθεση των δωρεάν self tests από τους φαρμακοποιούς της Θεσσαλονίκης. Σε έκτακτη συνεδρίασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης αποφάσισε να συνεχίσει τη διάθεση των κρατικών τεστ αυτοδιάγνωσης στους πολίτες και ήδη είναι σε εξέλιξη η διαδικασία προμήθειας των φαρμακείων από τις φαρμακαποθήκες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΦΣΘ, το σκεπτικό της νέας απόφασης είναι ότι επετεύχθη ο στόχος που είχε θέσει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης ο οποίος ήταν να κινητοποιηθούν τόσο η πολιτεία όσο και ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και να ορίσουν συνάντηση ώστε να δοθεί οριστική λύση στο ζήτημα της διάθεσης των self tests.

«Με την άμεση αντίδρασή μας αποδείξαμε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν δεχόμαστε κανενός είδους εκβιασμό. Επίσης αποσαφηνίστηκε ότι οι σχεδιασμοί διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων και από άλλα δίκτυα διάθεσης ήταν εκτός νόμου και ανεδαφικοί», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. 

Τέλος, ο ΦΣΘ προσθέτει ότι με αίσθημα ευθύνης, ειδικά για τους μαθητές των εισαγωγικών εξετάσεων, εκτός από την προάσπιση των συμφερόντων των μελών του, αποδεικνύει την κοινωνική ευαισθησία του διασφαλίζοντας τη Δημόσια Υγεία, όπως δεκαετίες τώρα πράττουν οι φαρμακοποιοί της χώρας.