7ος χρόνος, ημέρα 2179η
Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021

Σεισμός - Κρήτη: Χωρίς ζημιές υποδομές και κτίρια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης

Σεισμός - Κρήτη: Χωρίς ζημιές υποδομές και κτίρια του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης

Στη διάθεση του υπουργείου Μεταφορών & Υποδομών τέθηκε το προσωπικό του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης (ΟΑΚ) για την καταγραφή των ζημιών ενώ, σύμφωνα με τη διοίκηση του Οργανισμού, με βάση έλεγχο που πραγματοποιήθηκαν, δεν παρουσιάζουν προβλήματα οι υποδομές και τα έργα που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ στην Κρήτη, μετά το μεγάλο σεισμό.

Ο Οργανισμός, ενημερώνει ότι μετά το μεγάλο σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι της Π.Ε. Ηρακλείου, κατόπιν σχετικού ελέγχου που διενήργησαν οι υπηρεσίες του, τα έργα και οι υποδομές όπως φράγματα και συγκοινωνιακές συνδέσεις, που διαχειρίζεται ο ΟΑΚ στην ευρύτερη περιοχή του νησιού, δεν αντιμετώπισαν κάποιο σοβαρό πρόβλημα μέχρι στιγμής, τόσο από τον κύριο σεισμό όσο και από την μεταγενέστερη έντονη σεισμική ακολουθία.

Οι υπηρεσίες και το προσωπικό του ΟΑΚ βρίσκονται σε πλήρη επαγρύπνηση-επιφυλακή, παρακολουθώντας όλες τις τελευταίες εξελίξεις, ώστε να παρέμβουν άμεσα, όπου και όποτε κριθεί απαραίτητο.

«Η σκέψη όλων μας αυτές τις δύσκολες στιγμές, βρίσκεται στην οικογένεια του άτυχου συμπολίτη μας που έχασε την ζωή του, στα άτομα που τραυματίστηκαν αλλά και στις οικογένειες εκείνες, των οποίων τα σπίτια αλλά και οι επιχειρήσεις, υπέστησαν ζημιές, από το χτύπημα του Εγκέλαδου», αναφέρει η διοίκηση του οργανισμού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ