Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη - Απέμειναν μόνο εστίες

Σε ύφεση η φωτιά στη Νέα Μάκρη - Απέμειναν μόνο εστίες

Βελτιωμένη εμφανίζεται η εικόνα τις τελευταίες στη Νέα Μάκρη, παρά τις δυσμενείς συνθήκες που επικρατούν λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων και δυσχεραίνουν την κατάσβεση της φωτιάς που  ξέσπασε λίγο πριν τις 11 π.μ. σε δασική έκταση στην περιοχή προς τον Διόνυσο.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο, η φωτιά βρίσκεται σε ύφεση με μικρές μόνο εστίες, ωστόσο ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στην περιοχή, λόγω αναζωπυρώσεων, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές σε σπίτια. Επιβεβαιώνεται, επίσης, η εκδοχή που θέλει την πυρκαγιά να ξεκίνησε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες εν κινήσει. 

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και πλέον επιχειρούν 41 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων  τμημάτων, 12 οχήματα, το ΜΕΤΠΕ, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από τη φωτιά έχουν καεί μετασχηματιστές της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να αναφερθούν διακοπές ρεύματος σε αρκετές περιοχές της Νέας Μάκρης.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του Μαραθώνα Στέργιο Τσίρκα, ο οποίος μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6, η φωτιά ξέσπασε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στον δρόμο.


 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η άμεση κινητοποίηση των Αρχών, αλλά και οι πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, περιγράφουν την κατάσταση αυτή τη στιγμή στο μέτωπο της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή της Νέας Μάκρης.

«Το μέτωπο είναι ενεργό, αν και υπάρχει ένας σχετικός έλεγχος από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το πρόβλημα εντοπίζεται στο ότι οι άνεμοι είναι ισχυροί και γυρίζουν συνεχώς, κάνοντας την κατάσταση της πυρόσβεσης αρκετά δύσκολη. Ευτυχώς, η κινητοποίηση ήταν άμεση και δεν κινδυνεύουν κατοικημένες περιοχές, ωστόσο ο άνεμος σπρώχνει τη φωτιά προς το δάσος και αυτό θα δυσκολέψει τις επίγειες επιχειρήσεις πυρόσβεσης. Όμως, οι δυνάμεις επιχειρούν και από αέρος».

Στη συνέχεια ο κ. Τσίρκας είπε: «Προέκυψαν ταυτόχρονα δύο μέτωπα, καθώς είχαμε μια φωτιά και στον Νέο Βουτζά, αλλά την προλάβαμε και αυτή τη στιγμή δεν είναι ενεργή. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για το ενεργό μέτωπο και είμαστε σε επιφυλακή και για αύριο, καθώς επίσης θα είναι μια ημέρα με ισχυρούς ανέμους».