Σε σκληρό lockdown η Αρκαδία, στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

Σε σκληρό lockdown η Αρκαδία, στο «κόκκινο» το Ναύπλιο

Σε σκληρό lockdown μπαίνει η Αρκαδία, ενώ σε αυξημένο επίπεδο συναγερμού τίθεται το Ναύπλιο με απόφαση της γ.γ. Πολιτικής Προστασίας με τα περιοριστικά μέτρα να έχουν ισχύ από αύριο στις 6 π.μ. έως τη Δευτέρα 1 Μαρτίου στις 6.π.μ.

Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας, λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στο Δήμο Ναυπλιέων της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν ομόφωνης εισήγησης της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας Έναντι Κορωνοϊού Covid-19 για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, η μεν ΠΕ Αρκαδίας εντάσσεται στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου, ο δε Δήμος Ναυπλιέων εντάσσεται στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου του Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που ισχύουν στα ως άνω επίπεδα είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα covid19.gov.gr

Ενδεχόμενη παράταση ή άρση των μέτρων θα επαναξιολογηθεί από την Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού COVID-19 κατά την επόμενη συνεδρίασή της.