Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ - Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία και το ΚΥ
Εύβοια

Σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ - Σε επιφυλακή τα νοσοκομεία και το ΚΥ

Από την πρώτη στιγμή έχει τεθεί σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα το ΕΚΑΒ Ευβοίας και έχει ενισχυθεί προληπτικά με ασθενοφόρα από Θήβα και Αθήνα. ‬Σε επιφυλακή  είναι επίσης το ΓΝ Χαλκίδας, το ΓΝ Κύμης, αλλά και το ΚΥ Ψαχνών.

‪Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ-ΚΕΠΥ και ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ  μάλιστα βρίσκονται στην περιοχή έπειτα από εντολή του υπουργού Υγείας.

Να σημειωθεί πως αναφορικά με τα πλημμυρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα 09 Αυγούστου 2020 στην Κεντρική Εύβοια, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε κλήσεις για παροχή βοήθειας και αντλήσεις υδάτων, στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων (Δ.Κ. Ψαχνών και Τ.Κ. Πολιτικών) και Δήμου Χαλκιδέων Ευβοίας και κυρίως στις περιοχές Μπούρτζι, Βασιλικό, Πολιτικά, Λευκαντί, Σταυρό, Κοντοδεσπότι, Ψαχνά και Χαλκίδα.

Αναλυτικά, η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί  μέχρι στιγμής 495 κλήσεις οι περισσότερες εκ των οποίων αφορούν αντλήσεις υδάτων. Έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί από οχήματα και οικίες 47 απομακρύνσεις ατόμων τα οποία έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Από την περιοχή Πολιτικά απομακρύνθηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους: ένα (1) βρέφος και δύο (2) ηλικιωμένα άτομα.

Επίσης, μέχρι τώρα έχουν απομακρυνθεί οκτώ (8) άτομα με Ε/Π του ΠΣ από εναέριους διασώστες της 1ης ΕΜΑΚ.