Ολοκληρώθηκαν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα - Θεσσαλονίκη

Ολοκληρώθηκαν τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τα οποίο διοργάνωσαν φοιτητικοί σύλλογοι και παρατάξεις καθώς και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου με κλειστά Πανεπιστήμια στο πλαίσιο των μέτρων κατά της πανδημίας.

Στην Αθήνα οι συγκεντρωμένοι ξεκίνησαν την πορεία από τα Προπύλαια για να κινηθούν μέσω Πανεπιστημίου και Σταδίου προς τη Βουλή. 

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας, πραγματοποίησαν το μεσημέρι φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στο άγαλμα του Βενιζέλου, λίγο μετά τη μία το μεσημέρι και έκαναν πορεία μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας, Τσιμισκή, Ίωνος Δραγούμη, φτάνοντας στην οδό Αγίου Δημητρίου, έξω από το ΥΜΑΘ.

Εκεί, πραγματοποίησαν δρώμενο, σχηματίζοντας με πικέτες τη φράση "Ανοιχτές Σχολές" , άναψαν δύο πυρσούς και φώναξαν συνθήματα κατά της "αστυνομικής βίας" και της "κρατικής καταστολής".

Η διαμαρτυρία ολοκληρώθηκε έξω από το ΥΜΑΘ χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.