Σε εξέλιξη ισχυρή πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι Εύβοιας

Σε εξέλιξη ισχυρή πυρκαγιά στο Κυπαρίσσι Εύβοιας

Σε εξέλιξη βρίσκεται ισχυρή πυρκαγιά στην περιοχή Κυπαρίσσι του Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων της Εύβοιας, ενώ οι μεγάλη είναι οι κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των τοπικών αρχών.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης που επικαλούνται κατοίκους της περιοχής, η πυρκαγιά πιθανότατα ξεκίνησε μετά την πτώση κεραυνού, ενώ οι φλόγες καίνε το πευκοδάσος της περιοχής με σύμμαχο τους ανέμους που πνέουν στο σημείο.

Επί τόπου έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι οποίες ενισχύονται συνεχώς και από την Στερεά Ελλάδα, ενώ προς το παρόν επιχειρούν 3 πυροσβεστικά οχήματα, 1 χωματουργικό της ΛΑΡΚΟ, 1 χωματουργικό και μία υδροφόρα του Δήμου και εθελοντές της περιοχής.

Φωτιά σε οικοπεδική έκταση στα Χανιά

Πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε οικοπεδική έκταση στη θέση «Πλατάνι» του Δήμου Χανίων, κινητοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Στο σημείο έσπευσαν 6 οχήματα της Πυροσβεστικής και ένα πυροσβεστικό όχημα του Ναυστάθμου Κρήτης, που κατάφεραν να περιορίσουν την φωτιά πριν αυτή πάρει διαστάσεις.

Στον τόπο του συμβάντος βρέθηκαν και άνδρες της Τροχαίας Χανίων για να ρυθμίζουν την κυκλοφορία, καθώς από τους πυκνούς καπνούς περιορίστηκε η ορατότητα των οδηγών που κινούντο επί της εθνικής οδού Χανίων -Ρεθύμνου.

Για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς διενεργείται προανάκριση.