Σε επίτιμη δημότη Κέρκυρας ανακηρύχθηκε η Κατ. Σακελλαροπούλου

Σε επίτιμη δημότη Κέρκυρας ανακηρύχθηκε η Κατ. Σακελλαροπούλου

Σε επίτιμη δημότη Κέρκυρας ανακηρύχθηκε, σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ανάκτορα Μιχαήλ και Αγίου Γεωργίου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου, απένειμε στην κα Σακελλαροπούλου το μετάλλιο της Κερκυραϊκής Αξιοσύνης. 

«Είναι μεγάλη τιμή για εμένα να συγκαταλέγομαι από σήμερα στους πολίτες της Κέρκυρας, αυτού του μαγικού τόπου όπου ακόμα ζουν οι Φαίακες του Ομήρου και σμίγ' η Ανατολή μ' ένα φιλί τη Δύση, όπως έγραψε ο Κωστής Παλαμάς», είπε μεταξύ άλλων η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Αποτελεί μεγάλη τιμή, η παρουσία σας στον εορτασμό της 157ης Επετείου της Ένωσης της Επτανήσου με τον εθνικό κορμό. Είναι ευτυχής η συγκυρία της χρονικής σύμπτωσης της τελετής ανακήρυξής σας με την σημερινή επετειακή ημέρα, η οποία έχει για εμάς ιδιαίτερο συμβολισμό και ξεχωριστή αξία. Στον Δήμο μας, υπεγράφη η Συνθήκη της Ενώσεως και μάλιστα κοσμεί το Ιστορικό Δημαρχείο Σαν Τζιάκομο. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μένα προσωπικά να στέκομαι σε αυτό εδώ το βήμα απέναντί σας, ως δήμαρχος των Κερκυραίων και Διαποντίων νήσων.

Στο πρόσωπό σας, καταθέτουμε το σεβασμό μας στο θεσμό της Δημοκρατίας, που με σθένος και σύνεση υπηρετείτε, προσηλωμένη στη διασφάλιση της ορθής λειτουργίας των δημοκρατικών μας θεσμών, υπηρετώντας τον Ελληνικό λαό. Ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων σας τιμά σήμερα ως την πρώτη Ελληνίδα που κοσμεί το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα της χώρας μας. Με τη σημερινή ανακήρυξή σας, αναγνωρίζουμε την τιμή που επιφυλάξατε στην Κέρκυρα με την πρόσφατη επίσκεψή σας στα Διαπόντια νησιά μας και την παρουσία σας στον σημερινό λαμπρό εορτασμό της Επετείου μας, επιβεβαιώνοντας στην πράξη, την συνείδηση εκ μέρους σας, του ύψιστου πολιτειακού χρέους άσβεστης μνήμης της ιστορίας μας.», ανέφερε μεταξύ άλλων στην προσφώνησή της, κατά τη διάρκεια της τελετής επιτιμοποίησης της Προέδρου της Δημοκρατίας, η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων Μερόπη Υδραίου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Μητροπολίτης Κερκύρας Παξών και Διαποντίων νήσων κ. Νεκτάριος, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, οι βουλευτές του νησιού, Στέφανος Γκίκας, Αλέξανδρος Χρήστος Αυλωνίτης και Δημήτρης Μπιάγκης, η Περιφερειάρχης Ιονίων νήσων Ρόδη Κράτσα- Τσαγκαροπούλου, καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.