Σχολεία: Μέτρα και εκτεταμένα τεστ περιορίζουν την κυκλοφορία του ιού

Σχολεία: Μέτρα και εκτεταμένα τεστ περιορίζουν την κυκλοφορία του ιού

Η ελεγχόμενη επαναλειτουργία και τα εκτεταμένα τεστ περιορίζουν αισθητά την κυκλοφορία του κορονοϊού στα σχολεία, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ.

Την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολικών μονάδων καταγράφηκαν 3.559 κρούσματα στην ηλικιακή ομάδα 4-18 ετών, αριθμός αρκετά χαμηλότερος σε σχέση με τον εβδομαδιαίο αριθμό κρουσμάτων στην ίδια ηλικιακή ομάδα τον περασμένο Ιούλιο (4.324 κατά μέσο όρο).

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού, είχαν καταγραφεί περίπου 1.000 περισσότερα κρούσματα παιδιών από ό,τι την εβδομάδα που μας πέρασε. 

Σημειώνεται ότι ο υψηλότερος αριθμός κρουσμάτων παιδιών σημειώθηκε την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου, όπου καταγράφηκαν συνολικά 5.371 κρούσματα. Με άλλα λόγια, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, μήνες κατά τους οποίους τα σχολεία ήταν κλειστά λόγω διακοπών, και σε μια περίοδο όπου, σε αντίθεση με την εβδομάδα που μας πέρασε, δεν γίνονταν μαζικοί διαγνωστικοί έλεγχοι στο σύνολο του μαθητικού πληθυσμού.