Σχολεία: 67 κρούσματα συνολικά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς - Κλειστό το 0,09% των μονάδων

Σχολεία: 67 κρούσματα συνολικά σε μαθητές, εκπαιδευτικούς - Κλειστό το 0,09% των μονάδων

Σε 67 ανέρχονται μέχρι στιγμής τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού σε μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας σύμφωνα με τα όσα ανέφερε την Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, με αποτέλεσμα 7 σχολικές μονάδες να έχουν αναστείλει προσωρινά την λειτουργία τους, ενώ σε ακόμα 51 έχει ανασταλεί η λειτουργία επιμέρους τάξεων ή τμημάτων.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με όσα σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την εξέλιξη της πανδημίας, σε σύνολο 14.060 σχολείων είχε ανασταλεί η λειτουργία 7 σχολικών μονάδων πανελλαδικά: δύο Νηπιαγωγείων, δύο Δημοτικών Σχολείων, δύο Γυμνασίων και ενός Λυκείου.

Επιπλέον, κλειστά παραμένουν τμήματα σε συνολικά 51 σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα, και πιο συγκεκριμένα σε 3 Νηπιαγωγεία, σε 18 Δημοτικά, σε 17 Γυμνάσια και 13 Λύκεια. Δηλαδή, σε σύνολο 14.060 σχολείων, σε 58 είχε υπάρξει κρούσμα, ενώ σε σύνολο 79.574 σχολικών τμημάτων, 71 τμήματα είναι σε αναστολή, ποσοστό της τάξης του 0,09%.

Αναφορικά με τον γεωγραφικό καταμερισμό των σχολικών αυτών μονάδων, οι περισσότερες βρίσκονται στην Αττική, όπου 5 σχολεία ήταν σε εξ ολοκλήρου αναστολή, είχαν δηλαδή κλείσει όλο το σχολείο, ενώ σε 39 σχολικές μονάδες είχε ανασταλεί η λειτουργία ενός ή περισσοτέρων τμημάτων.

Κλειστά παραμένουν επίσης ένα σχολείο στον Νομό Καβάλας και ένα σχολείο στον Νομό Ηρακλείου, ενώ σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν τμήματα σε 4 σχολεία στο Νομό Τρικάλων, 3 στο Νομό Πιερίας, 2 στο Νομό Καστοριάς και από ένα στους Νομούς Ηλείας, Σερρών και Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζεται πως σε αναστολή λειτουργίας βρίσκονταν και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας.

Τέλος, σχετικά με την ανθρωπογεωγραφία των κρουσμάτων, 50 αφορούσαν σε μαθητές, 16 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε ειδικό προσωπικό. Σύμφωνα με τη ιχνηλάτηση των αρμοδίων αρχών, η μεγάλη πλειοψηφία των επιβεβαιωμένων λοιμώξεων είναι συνδεδεμένη με τις καλοκαιρινές διακοπές.

Αναλυτικά, η λίστα του υπουργείου Παιδείας με τις μονάδες και τα τμήματα που βρίσκονται σε αναστολή λειτουργίας: