Σχεδόν 880 θάνατοι, πάνω από 16.400 κρούσματα
Γερμανία - Κορονοϊός

Σχεδόν 880 θάνατοι, πάνω από 16.400 κρούσματα

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 16.417 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.122.679, δείχνουν σήμερα Σάββατο τα δεδομένα τα οποία συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ.

Το ίδιο διάστημα, 879 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει τους 51.521 νεκρούς ως αυτό το στάδιο, κατά την ίδια πηγή.

Υπενθυμίζεται πως οι επιστημονικοί σύμβουλοι της καγκελαρίου Μέρκελ εκτιμούν ότι η αυστηροποίηση των κανόνων για τον περιορισμό του κορονοϊού η οποία αποφασίστηκε την περασμένη Τρίτη, επί παραδείγματι για την τηλεργασία ή την υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες, φαίνεται ότι έχουν μικρότερη επίδραση στο ποσοστό μόλυνσης από ό,τι ελπιζόταν.

Αυτό αναφέρει το οικονομικό περιοδικό «Business Insider» στην αυριανή του έκδοση, επικαλούμενο εσωτερικά έγγραφα από την ακρόαση των εμπειρογνωμόνων πριν από την διάσκεψη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κυβερνήσεων των κρατιδίων το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας.

Όπως προκύπτει από αυτά τα έγγραφα, επιστήμονες του Πολυτεχνείου του Βερολίνου παρουσίασαν στην καγκελάριο Μέρκελ και στους πρωθυπουργούς των κρατιδίων προσομοιώσεις σύμφωνα με τις οποίες τα υφιστάμενα μέτρα από τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο είναι επαρκή για να ξαναπέσουν τα κρούσματα στις αρχές Φεβρουαρίου στο κατώτατο όριο (των 50 νέων λοιμώξεων ανά 100.000 κατοίκους σε μια εβδομάδα).

Εάν ληφθεί υπόψη η πιθανή εξάπλωση της βρετανικής μετάλλαξης του κορονοϊού στη Γερμανία, το όριο αυτό θα επιτευχθεί έως τις αρχές Μαρτίου. Σημαντική προϋπόθεση και στις δύο περιπτώσεις είναι να μην υπάρξει χαλάρωση των μέτρων μέχρι τότε και οι Γερμανοί να τηρούν τους υφιστάμενους περιορισμούς στις κοινωνικές επαφές.