Σχέδια των ΗΠΑ για φιλοξενία έως και 50.000 Αφγανών σε στρατιωτικές βάσεις

Σχέδια των ΗΠΑ για φιλοξενία έως και 50.000 Αφγανών σε στρατιωτικές βάσεις

Οι ΗΠΑ εξετάζουν όλες τις πιθανές επιλογές και διαδρομές για να συνεχίσουν να βοηθούν τους Αμερικανούς και όσους έχουν μόνιμη άδεια διαμονής να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, δήλωσε σήμερα Τετάρτη η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ σε συνέντευξη Τύπου.

Η Νούλαντ τόνισε επίσης ότι η Ουάσινγκτον θα συνεχίσει να έχει συνομιλίες με τους Ταλιμπάν, τέτοιες που να εξυπηρετούν τα συμφέροντα των ΗΠΑ καθώς και αυτά των συμμάχων των ΗΠΑ.

Επιπροσθέτως, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε σε δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν εργάζεται για να δημιουργήσει χωρητικότητα για να φιλοξενήσει αλλά όχι να επανεγκαταστήσει έως και 50.000 Αφγανούς πρόσφυγες σε στρατιωτικές βάσεις.

«Υπάρχει χωρητικότητα και εργαζόμαστε προς μια χωρητικότητα στις στρατιωτικές μας βάσεις έως και 50.000», είπε, σημειώνοντας ότι οι εγκαταστάσεις δεν θα φιλοξενήσουν μόνιμα πρόσφυγες αλλά θα παρέχουν ιατρική φροντίδα και βοήθεια και θα συνδέουν τους πρόσφυγες με οργανώσεις που συνδράμουν στην επανεγκατάσταση.