Σαν σήμερα το 1989 η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη - Οι αναρτήσεις της οικογένειάς του

Σαν σήμερα το 1989 η δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη - Οι αναρτήσεις της οικογένειάς του

Τριανταένα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη "17Ν". Ήταν 26 Σεπτεμβρίου 1989 όταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης πυροβολούσαν τον τότε 54χρονο βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου,  στο κέντρο της Αθήνας, όπου και στεγάζονταν το γραφείο του.

Ο Παύλος Μπακογιάννη μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών άφησε την τελευταία του πνοή. 

Το προηγούμενο βράδυ ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ξενυχτήσει λόγω μακρών συζητήσεων με στελέχη του Συνασπισμού, και γι' αυτό είχε επιμείνει στον άνδρα της συνοδείας του να μείνει να ξεκουραστεί. Φτάνοντας στο γραφείο του, στα σκαλιά της εισόδου, τρεις άνδρες με δύο 45άρια πιστόλια τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές. Λίγο αργότερα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στον Ευαγγελισμό όπου και ξεψύχησε.

Μερικές μέρες αργότερα, στις 9 Οκτωβρίου του ίδιου έτους, η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν ανέλαβε την ευθύνη για τη δολοφονία του με 12σέλιδη προκήρυξή της, που εστάλη στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Συγκινητικές είναι οι αναρτήσεις που έκαναν στα social media η σύζυγος του αδικοχαμένου πολιτικού, Ντόρα Μπακογιάννη και ο γιος του, Κώστας.

Μια φωτογραφία του Παύλου Μπακογιάννη με τα παιδιά τους Αλεξία και Κώστα σε μικρή ηλικία, ανάρτησε σήμερα η Ντόρα Μπακογάννη, στο λογαριασμό της στο facebook.

Η ανάρτηση, 31 χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη 17Ν, συνοδεύεται από τη φράση: «31 χρόνια πριν κάποιοι πίστευαν ότι δεν είχες δικαίωμα να τους δεις να μεγαλώνουν!»
 


Τη μνήμη του πατέρα του τίμησε και ο δήμαρχος Κώστας Μπακογιάννης, που σε ανάρτησή του γράφει: «Μπορεί να έχεις πετάξει μακριά εδώ και τριάντα ένα χρόνια, αλλά εγώ κάθε μέρα σε αγγίζω...»


Κυρ. Μητσοτάκης: «Τριάντα ένα χρόνια μετά - Η ίδια αγάπη ζωντανή στη μνήμη μου»

Το δικό του μήνυμα, σε προσωπικό τόνο, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη συμπλήρωση 30 ετών από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη από τη «17Ν»,

«Τριάντα ένα χρόνια μετά. Η ίδια αγάπη ζωντανή στη μνήμη μου», έγραψε ο Πρωθυπουργός στον λογαριασμό του στο twitter. 

ΝΔ: «Οι ιδέες του εξακολουθούν να μας εμπνέουν»

«Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση από τα τραύματα του εμφυλίου», αναφέρει η ΝΔ σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τη συμπλήρωση 31 χρόνων από τη δολοφονία του.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία αναφέρει τα εξής:

«Σαν σήμερα πριν 31 χρόνια οι άνανδροι τρομοκράτες της 17Ν δολοφόνησαν εν ψυχρώ το Βουλευτή Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Παύλο Μπακογιάννη.

Οι δολοφόνοι δεν επέλεξαν τυχαία το στόχο τους. Ο Παύλος Μπακογιάννης ήταν υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης και εργάστηκε για την επούλωση απο τα τραύματα του εμφυλίου. Βαθύτατα δημοκράτης, με σπουδαία αντιδικτατορική δράση που με το λόγο και τη δράση του κατάφερνε να διαπερνά τα κομματικά στεγανά.

Μπορεί ο Παύλος Μπακογιάννης να μην είναι πλέον ανάμεσά μας, όμως οι ιδέες και η πολιτική του παρακαταθήκη είναι παρούσες και εξακολουθούν να μας εμπνέουν».