ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2051η
Κυριακή, 13 Ιουνίου 2021

ΓΔ: 925,83 1,53 (0,17 %)

Τζίρος: 68,57 εκατ. €   RT

Σάλος με τον Πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ: Φέρεται να ήθελε μυστική συνεργασία με τον Πούτιν

Σάλος με τον Πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ: Φέρεται να ήθελε μυστική συνεργασία με τον Πούτιν
Nikolai Petrov/BelTA Photo via AP

Ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ κατηγορείται ότι ήταν πρόθυμος να χρησιμοποιήσει τις βασιλικές του διασυνδέσεις για προσωπικό κέρδος και να προσφέρει πρόσβαση στο καθεστώς του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με αποκαλύψεις που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Sunday Times και το δίκτυο Channel 4.

Ο εξάδελφος της Βασίλισσας Ελισάβετ «βρέθηκε» σε μια στημένη συνάντηση κατά την οποία δημοσιογράφοι που παρίσταναν μεγαλοεπενδυτές από τη Νότια Κορέα φέρεται να τον παγίδευσαν, ζητώντας του με το αζημίωτο να χρησιμεύσει ως σύνδεσμος με το Κρεμλίνο.

Η φίλη του πρίγκιπα Μιχαήλ, Μαρκησία του Ρέντινγκ μάλιστα, τον περιέγραψε ως «ανεπίσημο πρέσβη της αυτού Μεγαλειότητος στη Ρωσία». 

Οι Sunday Times και το Channel 4 ωστόσο ανέφεραν ότι η μαρκησία είπε ότι ο πρίγκιπας Μιχαήλ ήταν έτοιμος να συναντήσει τον Πούτιν και να προβεί σε εκπροσώπηση για λογαριασμό μιας εταιρείας που έστησαν οι δημοσιογράφοι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ.

Η ίδια τους προειδοποίησε ότι οι υπηρεσίες του πρίγκιπα ήταν «εμπιστευτικές», προσθέτοντας: «Μιλάμε σχετικά διακριτικά εδώ γιατί δε θα θέλαμε ο κόσμος να γνωρίζει ότι βλέπει τον Πούτιν καθαρά για επιχειρηματικούς λόγους». Εκτίμησε μάλιστα ότι ο πρίγκιπας θα μπορούσε να χρεώνει πελάτες ακόμη και 57.000 ευρώ για ένα πενθήμερο ταξίδι στη Ρωσία, σύμφωνα με τις αποκαλύψεις.