«Σαφάρι» των αρχών για τα πλαστά πιστοποιητικά

«Σαφάρι» των αρχών για τα πλαστά πιστοποιητικά

Διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η δράση αντιεμβολιαστών που θέλουν να αποφύγουν τόσο τις συνέπειες του μέτρου της υποχρεωτικότητας όσο και του ίδιου του εμβολιασμού παρουσιάζοντας για τον σκοπό αυτό πλαστά πιστοποιητικά. 

Οι καταγγελίες για νέες υποθέσεις πλαστών πιστοποιητικών είτε νόσησης είτε εμβολιασμού πληθαίνουν, γεγονός που έχει θέσει σε συναγερμό τις αρχές για την αντιμετώπιση αυτών των περιστατικών και την παραδειγματική τιμωρία των δραστών. 

Ξεκάθαρος για τη στάση της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης που από το βήμα της Βουλής είπε μετά την ΕΔΕ που πραγματοποιήθηκε προκύπτει ότι μία υπάλληλος συμμετείχε στους εικονικούς εμβολιασμούς. Προβλέπονται κυρώσεις και ο  Υπεάρχης ανέστειλε τα καθήκοντά της.

«Δυστυχώς, προέκυψε ότι μέσα σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχουν και υγειονομικοί και περιπτώσεις από άλλες ΥΠΕ. Ενημέρωσα τον Διοικητή της 3ης ΥΠΕ να κάνει την ΕΔΕ και παράλληλα να αναστείλει τα καθήκοντά τους,  διότι χρησιμοποίησαν αυτό το δίκτυο κάποιοι υγειονομικοί,  προκειμένου να φαίνονται εμβολιασμένοι ώστε να μην τεθούν σε αναστολή και αυτό έχει σχέση και με την τροπολογία. Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο είναι ξεκάθαροι. Το μέτρο της αναστολής θα εφαρμοστεί. Οι υγειονομικοί οι οποίοι δεν θέλουν να εμβολιαστούν και είναι σεβαστή η επιθυμία τους, επειδή είναι επικίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία, δεν θα μπορούν να είναι στο σύστημα μέχρι να εμβολιαστούν». είπε χαρακτηριστικά. 

Μάλιστα χτες κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή με την οποία θα επιβάλλεται πρόστιμο 5.000 ευρώ σε όποιο αποπειράται ή επιτυγχάνει την έκδοση πιστοποιητικού εμβολιασμού ενώ δεν έχει εμβολιαστεί ή βεβαίωση νόσησης ενώ δεν έχει νοσήσει καθώς και βαριές ποινές κατά ιδιωτών ιατρών οι οποίοι παραμένουν ανεμβολίαστοι.

Στην Καρδίτσα που ξεκίνησαν οι αποκαλύψεις για τους εικονικούς εμβολιασμούς, το σχετικό πόρισμα αναφέρει  ότι 33 άτομα έλαβαν πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ακόμη ένας ΑΜΚΑ που βρισκόταν υπό διερεύνηση, τελικά αποδείχθηκε ότι πρόκειται και αυτός για άτομο που φαίνεται στο σύστημα, αλλά δεν έκανε στην πραγματικότητα εμβόλιο για τον κορονοϊό.

Ωστόσο, νέα υπόθεση με πιθανόν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού σε νοσηλευτές και γιατρούς εξετάζεται στην Κοζάνη, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο διοικητής του νοσοκομείου της πόλης Στέργιος Γκανάτσος. Σύμφωνα με πληροφορίες το ένα περιστατικό αφορά μια νοσηλεύτρια, της οποίας το πιστοποιητικό έχει εκδοθεί από τον Παλαμά Καρδίτσας, ενώ τα άλλα δύο, ενός γιατρού και μιας νοσηλεύτριας δόθηκαν από Κέντρο Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης.

Χαρακτηριστικές είναι και οι καταγγελίες της προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών Άννας Μαστοράκου πως έχει δεχτεί πλήθος καταγγελιών από γιατρούς και υγειονομικούς για κυκλώματα που εκτός από πιστοποιητικά εμβολισμού, εκδίδουν έναντι αμοιβής rapid και μοριακά τεστ νόσησης. 

Όπως εξήγησε, μιλώντας στον ΣΚΑΙ,  αυτά τα άτομα παίρνουν τηλέφωνο σε ιατρεία, εμβολιαστικά κέντρα, εμβολιαστικές γραμμές ή δομές που έχουν την δυνατότητα να εκδίδουν rapid test όπως φαρμακεία, ιατρεία, διαγνωστικά εργαστήρια και ζητούν τηλεφωνικά να έχουν ένα θετικό αποτέλεσμα rapid test ή μοριακού ώστε να έχουν πιστοποιητικό νόσησης έναντι κάποια αμοιβής.