7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Σ. Ζαχαράκη για τουρισμό: Εξετάζεται πιλοτικό άνοιγμα τον Απρίλιο με χώρες όπως το Ισραήλ

Σ. Ζαχαράκη για τουρισμό: Εξετάζεται πιλοτικό άνοιγμα τον Απρίλιο με χώρες όπως το Ισραήλ

«Εξετάζουμε το πιλοτικό άνοιγμα, κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές Απριλίου, με χώρες που έχουν προχωρήσει με τον εμβολιασμό, όπως το Ισραήλ», δήλωσε η Σ. Ζαχαράκη, σε συνέχεια του μηνύματος που έστειλε ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, ο οποίος έκανε λόγο για εκκίνηση του τουρισμού στις 14 Μαΐου μιλώντας στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης του Βερολίνου ITB. 

Μιλώντας στο protothema.gr, η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε ότι «συγκρατημένα αισιόδοξοι, χαράζουμε τη φετινή πορεία του τουρισμού», σημειώνοντας πως σύμμαχος στην προσπάθεια αυτή είναι τόσο το εμβολιαστικό πρόγραμμα όσο και τα rapid tests, μέσω των οποίων διαμορφώνεται ένα όσο το δυνατόν πιο σταθερό και ξεκάθαρο πλαίσιο κανόνων.

 «Είναι αυτό που θα επιτρέψει στον ελληνικό τουρισμό να ανοίξει. Και θα ανοίξει με ασφάλεια για όλες και όλους», υπογράμμισε.

Όπως είπε η κα Ζαχαράκη, οι μέχρι τώρα ενδείξεις για την πορεία του τουρισμού είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικές, κυρίως στις κρατήσεις, ειδικά μάλιστα σε σχέση με τον ανταγωνισμό. «Η χώρα μας, παρά τη δυσμενή συγκυρία, διατηρεί και διεθνώς το προφίλ ενός υγειονομικά ασφαλούς ταξιδιωτικού προορισμού. Αυτό, θα το διατηρήσουμε και θα το ενισχύσουμε», ανέφερε.

Η υφυπουργός Τουρισμού τόνισε πως στις προτεραιότητες για την υπέρβαση της κρίσης και για την ανταπόκριση στις ανάγκες της μετά-covid τουριστικής αγοράς, είναι η συνεχής επιμόρφωση του τουριστικού μας προσωπικού. Αλλά και η ενίσχυση των υποδομών και του επιπέδου σπουδών των σχολών του Υπουργείου Τουρισμού.

Όπως σημείωσε, «βαδίζουμε προς μια τουριστική περίοδο με ενισχυμένες αναμονές και προσδοκίες συναισθηματικά φορτισμένες. Στόχος μας είναι να τις υπηρετήσουμε εμπλουτίζοντας το εθνικό τουριστικό προϊόν. Θα το πετύχουμε μέσα από την παροχή πολλών και κυρίως ποιοτικών δυνατοτήτων αναψυχής στον επισκέπτη».