Σ. Ζαχαράκη: Εξετάζεται το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Σ. Ζαχαράκη: Εξετάζεται το αν θα γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μη γίνουν οι προαγωγικές εξετάσεις στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, άφησε η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, καθώς εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις όπως όπως ο βαθμός τετραμήνου και τα σχολικά τεστ.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας, η οποία μίλησε στον ΣΚΑΙ, εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις όπως ο βαθμός τετραμήνου και τα σχολικά τεστ, ενώ οι καθηγητές έχουν τον τρόπο να διαγνώσουν την πρόοδο των μαθητών για τον καιρό που βρίσκονται στη φυσική τάξη.

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Ζαχαράκη τόνισε ότι δεν έχουν ακόμη ληφθεί οριστικές αποφάσεις καθώς η κατάσταση είναι πρωτόγνωρη. Διαβεβαίωσε πάντως ότι η σχολική χρονιά δεν πρόκειται να χαθεί.

Σχετικά με το αν υπάρχει ένα χρονοδιάγραμμα επιστροφής των μαθητών στα σχολεία, η υφυπουργός τόνισε ότι θα προηγηθεί η επιστροφή των μαθητών της τρίτης λυκείου, αλλά αυτό είναι κάτι που θα εξαρτηθεί από τις οδηγίες των ειδικών. 

Η κ. Ζαχαράκη είπε ότι ειδικά οι μαθητές της Γ’ Λυκείου μπορούν να προσέλθουν στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς άγχος καθώς έχει ανακοινωθεί η περικοπή της ύλης. Επανέλαβε ότι οι εξετάσεις θα γίνουν όσο πιο κοντά γίνεται στην αρχική ημερομηνία.