Σ. Βούλτεψη: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό οι δηλώσεις Δρίτσα

Σ. Βούλτεψη: Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό οι δηλώσεις Δρίτσα

Την άποψη ότι οι δηλώσεις του Θοδωρή Δρίτσα για τη 17Ν δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό, εξέφρασε η Σοφία Βούλτεψη μιλώντας στο Θέμα 104,6. 

Η υφυπουργός Μετανάστευσης σημείωσε ότι το 2014 ο Θοδωρής Δρίτσας είχε υποστηρίξει ότι οι τρομοκράτες της 17 δεν είναι δολοφόνοι του Κοινού ποινικού Δικαίου δίνοντας τους πολιτικό πρόσημο. Παράλληλα, υπογράμμισε ότι και ο Παναγιώτης Σκουρλέτης αναγνώριζε πολιτικό υπόβαθρο στη δράση της 17Ν.

Παράλληλα, η κ. Βούλτεψη υποστήριξε ότι σε προηγούμενη απεργία πείνας του Κουφοντίνα, τον είχε επισκεφθεί βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που τώρα δεν είναι εν ενεργεία αλλά τότε ήταν, ζητώντας του να σταματήσει την απεργία πείνας αλλά και αν το διαβεβαιώσει ότι θα καταργηθεί ο νόμος για τις φυλακής τύπου Γ’, κάτι που έγινε.

Επιπλέον, η υφυπουργός Μετανάστευσης υπενθύμισε ότι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είχαν πάει στα δικαστήρια ως μάρτυρες υπέρ του Σάββα Ξηρού.

Τέλος, η Σοφία Βούλτεψη ανέφερε ότι μόνο στην Ελλάδα δεν έχουμε ξεπεράσει την πολιτική και ηθική νομιμοποίηση που αναζητούσαν οι τρομοκρατικές οργανώσεις.  «Πίσω από το φέρετρο του τελευταίου καραμπινιερη», όπως είπε η κ. Βούλτεψη, «στεκόταν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί από όλα τα πολιτικά κόμματα από τα δεξιά έως και την άκρα αριστερά, με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας».