Σ. Αραβία: Θα παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας

Σ. Αραβία: Θα παρθούν όλα τα μέτρα προστασίας της παγκόσμιας ενεργειακής ασφάλειας

Η Σαουδική Αραβία θα λάβει μέτρα για να διασφαλίσει την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια και να αποτρέψει τις απειλές στην πετρελαϊκή υποδομή της, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Πρίγκιπας Φαϊζάλ Μπιν Φαρχάν λίγες μέρες μετά την πυραυλική επίθεση σε εγκαταστάσεις της Saudi Aramco.

«Οι αποτυχημένες επιθέσεις δεν στοχεύουν μόνο την ασφάλεια της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας αλλά αυτής του πλανήτη», δήλωσε ο πρίγκιπας Φαϊζάλ σε συνέντευξη Τύπου μαζί με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ.

«Το βασίλειο θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύσει τους εθνικούς του πόρους, να διατηρήσει την παγκόσμια ενεργειακή ασφάλεια και να σταματήσει τις τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε.

Σημειώνεται ότι την Κυριακή, το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, ανακοίνωσε ότι ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε το λιμάνι πετρελαίου Ρας Τανούρα, ενώ ένας βαλλιστικός πύραυλος στόχευσε εγκαταστάσεις του ενεργειακού κολοσσού Aramco, στην ανατολική Σαουδική Αραβία.

Σύμφωνα με το Ριάντ, υπεύθυνοι είναι οι αντάρτες Χούθι, που πολεμούν εναντίον της υποστηριζόμενης από τη Σαουδική Αραβία κυβέρνησης της Υεμένης σε έναν πόλεμο που μαίνεται από το 2015.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες μέρες αφότου, η αμερικανική κυβέρνηση αφαίρεσε τους Χούθι από τη λίστα των "τρομοκρατικών οργανώσεων" ώστε να μην εμποδίσουν, σύμφωνα με την Ουάσινγκτον, την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Υεμένη.