ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2019η
Τετάρτη, 12 Μαΐου 2021

ΓΔ: 894,70 -1,34 (-0,15 %)

Τζίρος: 88,59 εκατ. €   RT

Ρουχανί προειδοποιεί Ερντογάν να μην εξομαλύνει στις σχέσεις του με το Ισραήλ

Ρουχανί προειδοποιεί Ερντογάν να μην εξομαλύνει στις σχέσεις του με το Ισραήλ

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι προειδοποίησε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να μην εξομαλύνει τις σχέσεις το Ισραήλ στην περιοχή σε τηλεφωνική κλήση που είχαν οι δύο ηγέτες την Τετάρτη.

"Πιστεύουμε ότι είναι επικίνδυνο να επιτρέψουμε στο Ισραήλ να βρει υποστήριξη στην περιοχή", ανέφερε ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανι σύμφωνα με τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Sol Haber. Ο Ρουχάνι επαίνεσε επίσης την περιφερειακή συνεργασία για την "ασφάλεια, ειρήνη και σταθερότητα". 

Οι ηγέτες συζήτησαν επίσης τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων Mehr του Ιράν. Η κλήση πραγματοποιήθηκε εν μέσω αυξημένων εντάσεων μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μετά τη διακοπή ρεύματος σε έναν ιρανικό πυρηνικό χώρο την Κυριακή, την οποία η Τεχεράνη κατηγόρησε το Ιερουσαλήμ.

Ο Ρουχάνι εξέφρασε την ελπίδα για την επερχόμενη συνεδρίαση της Μικτής Οικονομικής Επιτροπής Ιράν-Τουρκίας τον Μάιο, σύμφωνα με το ιρανικο πρακτορείο Mehr.

Ο Ερντογάν τόνισε τη "σοβαρή αποφασιστικότητα" της Τουρκίας να αναπτύξει φιλικές σχέσεις με το Ιράν και συγχαίρει τις κοινές προσπάθειες των δύο χωρών ενάντια στην πανδημία.