Ρωσία: Σχεδόν το 50% των Μοσχοβιτών έχουν αποκτήσει ανοσία

Ρωσία: Σχεδόν το 50% των Μοσχοβιτών έχουν αποκτήσει ανοσία

Περίπου το 50% των Μοσχοβιτών έχουν αποκτήσει ανοσία, δήλωσε σήμερα Παρασκευή ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν, επισημαίνοντας ότι η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται τον Ιούνιο με Ιούλιο, με αφορμή την ημερήσια αύξηση των κρουσμάτων που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες.

Στη Μόσχα, σύμφωνα με τον αρμόδιο κυβερνητικό φορέα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το τελευταίο εικοσιτετράωρο καταγράφηκαν 5.853 νέα κρούσματα κορονοϊού, ο μεγαλύτερος αριθμός ημερήσιων κρουσμάτων που έχει καταγραφεί από τις 14 Ιανουαρίου. Συνολικά από την αρχή της πανδημίας στη Μόσχα έχουν μολυνθεί 1.220.312 άνθρωποι, αριθμός που αναλογεί στο 9,7% των κατοίκων της.

Προς κορύφωση η πανδημία

Οι αρχές της Μόσχας ωστόσο δεν σχεδιάζουν να σκληρύνουν τα μέτρα κατά της πανδημίας, αλλά θα ενισχύσουν τους ελέγχους που σχετίζονται με την τήρηση των μέτρων που ισχύουν μέχρι τώρα, καθώς θεωρούν αναμενόμενη την κορύφωση της πανδημίας.

«Υπολογίζαμε ότι η κορύφωση της πανδημίας την άνοιξη θα σημειωθεί στο διάστημα Απριλίου – Μαΐου, αλλά στην πραγματικότητα μετακινήθηκε τώρα για το διάστημα Ιουνίου – Ιουλίου» δήλωσε ο Σομπιάνιν, επισημαίνοντας ότι περίπου οι μισοί από τους κατοίκους της Μόσχας έχουν αποκτήσει ανοσία στον κορονοϊό είτε επειδή έχουν νοσήσει, είτε επειδή έχουν εμβολιασθεί.

Δεν θα χρειαστεί νέο λοκντάουν

Την Τετάρτη 9 Ιουνίου ο Σομπιάνιν είχε δηλώσει ότι η κατάσταση με τον κορονοϊό στην πρωτεύουσα εξακολουθεί να παραμένει δύσκολη, αλλά δεν θα χρειασθεί να επιβληθεί νέο λοκντάουν. Η αντιδήμαρχος της Μόσχας Αναστασία Ράκοβα είχε δηλώσει ότι η αύξηση των κρουσμάτων στην πόλη σχετίζεται με την μη τήρηση των μέτρων προστασίας που ισχύουν μέχρι σήμερα.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 12.505 νέα κρούσματα κορονοϊού (ο μεγαλύτερος αριθμός από τα τέλη Φεβρουαρίου) με τον επίσημο συνολικό τους αριθμό από την έναρξη της πανδημίας να φθάνει τα 5.180.454.

Ο αρμόδιος κυβερνητικός φορέας διαχείρισης της πανδημίας ανακοίνωσε ότι 396 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid-19 κατά το τελευταίο 24ωρο, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών να ανέρχεται σε 125.674.

Η ρωσική στατιστική υπηρεσία (Rostat), σε δική της ξεχωριστή καταμέτρηση, έχει ανακοινώσει περισσότερους από 270.000 θανάτους που συνδέονται με την Covid-19 στο διάστημα από τον Απρίλιο του 2020 έως τον Απρίλιο του 2021.