Ρωσία: Διευκρινήσεις για τις δηλώσεις Λαβρόφ περί διακοπής σχέσεων με ΕΕ

Ρωσία: Διευκρινήσεις για τις δηλώσεις Λαβρόφ περί διακοπής σχέσεων με ΕΕ

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών προέβη σε διευκρινιστικές δηλώσεις σχετικά με το ενδεχόμενο να διακόψει η Ρωσία τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Πλέον, η θέση της Μόσχας είναι ότι η Ρωσία είναι έτοιμη για διακοπή των σχέσεων με την ΕΕ, εάν η διακοπή αυτή γίνει με πρωτοβουλία των Βρυξελλών.

Επιπρόσθετα, η Μόσχα απευθύνει έκκληση για συνεργασία, αναφέρεται σε δήλωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών προς το ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS, θεωρώντας προφανώς ότι οι δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ που έκανε νωρίτερα, παρερμηνεύθηκαν.

«Είμαστε έτοιμοι για διακοπή των σχέσεων, αν αυτό γίνει με πρωτοβουλία της ΕΕ. Από τη δική μας πλευρά καλούμε επίμονα τους εταίρους στην ΕΕ σε μια ισότιμη και αμοιβαίου σεβασμού συνεργασία, για την οποία μίλησε ο Σεργκέι Λαβρόφ», διευκρινίζει στη δήλωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα σε συνέντευξή του στον δημοσιογράφο Βλαντίμιρ Σαλαβιόφ στη ζωντανή εκπομπή του στο κανάλι του YouTube «Σαλαβιόφ -LIVE» ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ είχε δηλώσει ότι η Μόσχα δεν αποκλείει τη διακοπή των σχέσεων με τις Βρυξέλλες, εάν η ΕΕ επιβάλει κυρώσεις που θα δημιουργήσουν κινδύνους στους ευαίσθητους τομείς της ρωσικής οικονομίας.