Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 17:30

-A +A

Ρεπουμπλικάνοι σε Τραμπ: Φόρα μάσκα

Τετάρτη 13 Μαΐου 2020, 17:30
Ρεπουμπλικάνοι σε Τραμπ: Φόρα μάσκα
-A +A

Η άρνηση του Ντόναλντ Τραμπ να φορέσει προστατευτική μάσκα για τον κορονοϊό προκαλεί την αντίδραση της πλειοψηφίας των ψηφοφόρων των Ρεπουμπλικανών σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Η σφυγμομέτρηση του "Morning Consult" για την ιστοσελίδα Politico αναφέρει ότι το 70% των Αμερικανών τάσσεται υπέρ της χρήσης μάσκας από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς. Εξ αυτών το 82% είναι ψηφοφόροι των Δημοκρατικών και το 58% είναι ψηφοφόροι των Ρεπουμπλικανών. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος δεν φοράει μάσκα στις δημόσιες εμφανίσεις του, παρά τις σχετικές οδηγίες προστασίας της προσωπικής υγείας που έχει δώσει η κυβέρνησή του, ενθαρρύνοντας τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες προστασίας ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Σε μια πρόσφατη επίσκεψη στο εργοστάσιο της Honeywell στην Αριζόνα, ο πρόεδρος φορούσε προστατευτικά γυαλιά, αλλά όχι μάσκα.

Ο Λευκός Οίκος έδωσε επίσης οδηγίες σε όλο το προσωπικό της Δυτικής Πτέρυγας, όπου εργάζονται καθημερινά ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και το επιτελείο του, να φορά μάσκες καθ’ όλο το διάστημα που θα βρίσκεται στο κτίριο.

Οι εργαζόμενοι μπορούν να μην φορούν μάσκα μόνο όταν κάθονται στο δικό τους γραφείο, σύμφωνα με έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News μετέδωσε πρώτο ότι ένα νέο υπόμνημα ανέφερε πως όλοι όσοι μπαίνουν στην πτέρυγα αυτή θα πρέπει να καλύπτουν το πρόσωπό τους.

Καθώς ο θαλαμηπόλος του Τραμπ και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Μάικ Πενς βρέθηκαν θετικοί στον ιό SARS-CoV-2 την περασμένη εβδομάδα, εντείνεται η πίεση στον Λευκό Οίκο να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για να προστατευθεί η υγεία του 73χρονου προέδρου.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Παρασκευή, 29 Μαΐου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα