«Ράλι» 12,5% της μετοχής της Tesla μετά το split

«Ράλι» 12,5% της μετοχής της Tesla μετά το split

Μεγάλη άνοδο που ξεπέρασε το 12% σημείωσε η μετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας του Έλον Μασκ, Tesla, στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσής της ύστερα από το πρόσφατο split.

Ειδικότερα, καταγράφοντας ανοδική πορεία στο μεγαλύτερο μέρος της συνεδρίασης ο τίτλος της Tesla έκλεισε λίγο κάτω από το υψηλό ημέρας του, συγκεκριμένα στα 498,32 δολάρια, ενισχυμένος κατά 12,57%.

Μάλιστα, μετά το άλμα της μετοχής η προσωπική περιουσία του Μασκ ξεπέρασε, προς το παρόν, αυτήν του ιδρυτή του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index.

Την ίδια ώρα, οι μετοχές της αυτοκινηβιομηχανίας έχουν καταγράψει εκρηκτική άνοδο ύψους 473% τη φετινή χρονιά, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες ότι η εταιρεία θα συμπεριληφθεί στον δείκτη S&P 500 το επόμενο διάστημα. 

Σημειώνεται ότι στις 21 Αυγούστου, σε μια κίνηση με στόχο να γίνει η μετοχή της Tesla πιο «προσβάσιμη» οικονομικά σε μικροεπενδυτές, κάθε μέτοχος της εταιρείας έλαβε ως μέρισμα 4 επιπλέον κοινές μετοχές της εταιρείας για κάθε μία παλαιά. 

Στις αρχές Ιουλίου, η κατασκευάστρια εταιρεία ηλεκτρικών αυτοκινήτων και ηλεκτροκινητήρων υπερσκέλισε τον ιαπωνικό κολοσσό Toyota, ως η αυτοκινητοβιομηχανία με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία παγκοσμίως. 

AP Photo/David Zalubowski