Σε ύφεση η φωτιά στη Λεύκη Θάσου - 61 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σε ύφεση η φωτιά στη Λεύκη Θάσου - 61 δασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε δασική έκταση στην περιοχή Λεύκη Θάσου.Οχήματα του Στρατού και μηχανήματα διάνοιξης δρόμων βοήθησαν στο έργο της κατάσβεσης, καθώς η περιοχή είναι δύσβατη. Σημειώνεται ότι, συνολικά 61 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα, οι περισσότερες από τις οποίες, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο.

Για την αεροπυρόσβεση συνολικά έχουν διατεθεί και επιχειρούν περιοδικά, 10 αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν, δύο ελικόπτερα και τρία μηχανήματα έργου του Γ.Ε.ΕΘ.Α., εθελοντές πυροσβέστες και εθελοντικές ομάδες Πολιτικής Προστασίας, το δασαρχείο Θάσου, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Κλιμάκιο (ΚΑΕΕ) από ανακριτικούς υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος έχει ενεργοποιηθεί στη Θάσο, ενώ μεταβαίνει και έτερο Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

ΥΕΘΑ: Έως αργά το βράδυ θα τεθεί υπό έλεγχο

Την εκτίμηση ότι μέχρι το βράδυ η φωτιά στη Θάσο θα έχει τεθεί υπό έλεγχο έκανε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο οποίος όπως έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο facebook βρεθηκε «σήμερα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της 20ης Τεθωρακισμένης Μεραρχίας υποστράτηγο Αθανάσιο Γαρίνη. Διαπιστώθηκε η σημαντική συμβολή των Ενόπλων Δυνάμεων αφενός με μηχανήματα που προχώρησαν στις απαραίτητες επεμβάσεις και στη διάνοιξη του δασικού οδικού δικτύου, και αφετέρου με τα εναέρια μέσα που συνέβαλαν καταλυτικά στον περιορισμό της επέκτασης της πυρκαγιάς. Σημειώνεται πως στην περιοχή επιχειρούν 8 αεροσκάφη και 8 ελικόπτερα.

Η φωτιά έχει επεκταθεί σε μεγάλη έκταση και σε δυσπρόσιτες περιοχές, εκτιμώ όμως πως, με την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Στρατού, των Εναέριων Μέσων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των ομάδων εθελοντών δασοπυρόσβεσης μέχρι το βράδυ θα έχει τεθεί υπό έλεγχο», έγραψε σχετικά, επισυνάπτοντας φωτογραφίες από την επιθεώρηση που έκανε στην περιοχή της φωτιάς.