«Πυρά» κατά της Ρένας Δούρου από τους κατοίκους της Μάνδρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

«Πυρά» κατά της Ρένας Δούρου από τους κατοίκους της Μάνδρας στο Περιφερειακό Συμβούλιο

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου, όταν πολίτες και επαγγελματίες επιτέθηκαν φραστικά στην περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου ζητώντας της να παρουσιάσει ποιος είναι ο σχεδιασμός της ώστε να αποκατασταθούν τα προβλήματα των πληγέντων της Δυτικής Αττικής.

Οι αντιδράσεις των ανθρώπων που επλήγησαν από τις φονικές πλημμύρες ήταν έντονες αφού ζητούσαν επιτακτικά από την κ. Δούρου να τους παρουσιάσει με ακρίβεια ποιες θα είναι οι κινήσεις που έχει προγραμματίσει τις επόμενες μέρες.

Μία γυναίκα επαγγελματίας πήρε το λόγο και σε πολύ έντονο ύφος ζήτησε από την περιφερειάρχη Αττικής να της παρουσιάσει με ακρίβεια ποιες κινήσεις θα πραγματοποιεί κάθε μέρα.

«Να μάθουμε ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις, ντροπή σας, από ποιον ζητάτε να σας βοηθήσει; Από τον Θεό;», φώναζε  η γυναίκα, η οποία απαιτούσε από τη Ρένα Δούρου να της πει πώς έχει σκοπό να βοηθήσει τους ανθρώπους που υπέστησαν μεγάλες ζημιές από τις πλημμύρες.

Ένας άλλος επαγγελματίας κινήθηκε προς το βήμα που ήταν ανεβασμένη η Ρένα Δούρου και κουνώντας το δάκτυλό του, ζητούσε από την περιφερειάρχη να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματά τους. Η Ρένα Δούρου χαμογέλασε, με συνέπεια να προκαλέσει την οργή του άνδρα, ο οποίος τη ρώτησε: «Γιατί γελάς;».

Η Ρένα Δούρου, από το βήμα που βρισκόταν, υποσχέθηκε να δρομολογήσει την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων που δικαιούνται οι πλημμυροπαθείς με την άμεση νομοθετική πρωτοβουλία ώστε να δεσμευθούν 15 εκατομμύρια στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας, προκαλώντας νέες έντονες αντιδράσεις από τους συγκεντρωμένους πολίτες, οι οποίοι φώναζαν ότι για τα αντιπλημμυρικά έργα, η περιφερειάρχης δεν είπε τίποτα.

Η κ. Δούρου, όταν πήρε το λόγο, σημείωσε πως «επειδή στην πολιτική το γελοίο ατιμάζει περισσότερο και από την ατιμία, θα ήθελα να κάνω σαφές ότι δεν θα επιτρέψω οι συνεδριάσεις ενός αποφασιστικού οργάνου να μετατραπούν σε αρένα εντυπώσεων και εκμετάλλευσης της τραγωδίας από εκείνους που δεν έχουν να προσφέρουν παρά μόνο άναρθρες κραυγές στα δίκαια αιτήματα των συμπολιτών μας. Από εκείνους που επιχειρούν να εκμεταλλευθούν πολιτικά την απώλεια τόσων ζωών», κατέληξε η περιφερειάρχης Αττικής.

Φωτογραφία: SOOC