7ος χρόνος, ημέρα 2218η
Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021

Ψηφιακοί Νομάδες: Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή

Ψηφιακοί Νομάδες: Ικανοποίηση Βαρβιτσιώτη για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή

Την ικανοποίησή του για την ευρεία κοινοβουλευτική αποδοχή της διάταξης για την προσέλκυση των "ψηφιακών νομάδων" στη χώρα μας, εξέφρασε με ανάρτησή του στο twitter ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, η Βουλή, με ευρεία πλειοψηφία, υπερψήφισε τη νομοθετική ρύθμιση του υπουργείου Εξωτερικών και του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής "για τη θέσπιση της Digital Nomads Visa για την προσέλκυση επενδυτών & ψηφιακών νομάδων. Είναι σημαντικό σε μία τέτοια πρωτοβουλία να υπάρχει συναντίληψη μεταξύ των κομμάτων" τόνισε ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Με τη συγκεκριμένη διάταξη του ψηφισθέντος μεταναστευτικού νομοσχεδίου, για την οποία εκφράστηκαν θετικά οι βουλευτές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Κινήματος Αλλαγής, θεσπίζεται δικαίωμα εθνικής θεώρησης εισόδου σε πολίτες τρίτων χωρών (αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες ή μισθωτούς - «ψηφιακούς νομάδες») και των μελών των οικογενειών τους, που εισέρχονται στη χώρα για συγκεκριμένο σκοπό (εξ αποστάσεως εργασία με τη χρήση Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας) και για διάστημα διαμονής έως δώδεκα (12) μήνες, με δυνατότητα απόκτησης άδειας διαμονής.