Πρόξενος Ελλάδας στην Μποτσουάνα: Έτσι ξεκίνησε η μετάλλαξη «Όμικρον»

Πρόξενος Ελλάδας στην Μποτσουάνα: Έτσι ξεκίνησε η μετάλλαξη «Όμικρον»

Για την αρχή της νέας μετάλλαξης της πανδημίας του κορονοϊού, «Όμικρον» που ξεκίνησε στην Μποτσουάνα, μίλησε ο Έλληνας πρόξενος στη χώρα, Γεράσιμος Σιούτας. Ο επίτιμος πρόξενος της Ελλάδας, βρέθηκε καλεσμένος σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ και όπως ανέφερε, όλα ξεκίνησαν από τέσσερις διπλωμάτες οι οποίοι έφτασαν στη χώρα στις 7 Νοεμβρίου. Πιο αναλυτικά η διπλωματική ομάδα από την Ασία έφτασαν στην Μποτσουάνα, όμως λόγω της γρήγορης διαδικασίας ελέγχων εν6τοπίστηκαν θετικοί στη μετάλλαξη Όμικρον, μόλις στις 11 Νοεμβρίου. 

Όπως όμως επεσήμανε ο Έλληνας Πρόξενος, πέρα όμως από τα 4 αυτά κρούσματα, δεν έχουν εντοπιστεί άλλα στην περιοχή, ενώ εξήγησε σχετικά με τη χώρα «η Μποτσουάνα είναι σε έκταση σαν τη Γαλλία, με πληθυσμό 2,2 εκατ. Η έρημος είναι τεράστια και η χώρα αραιοκατοικημένη. Οπότε η μετάδοση δεν είναι εύκολη». 

Τέλος, ο Γ. Σιούτας σημείωσε πως «οι διπλωμάτες ήταν εμβολιασμένοι πριν επισκεφθούν στην Μποτσουάνα, είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία τους και ήδη έχουν φύγει από τη χώρα», κατέληξε ο πρόξενος.