Πρωτιά Λοβέρδου, δεν πείθει ο Γιώργος, δυναμικό το παρών Ανδρουλάκη

Πρωτιά Λοβέρδου, δεν πείθει ο Γιώργος, δυναμικό το παρών Ανδρουλάκη

Σε σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες εξελίσσεται η εσωκομματική μάχη στο ΚΙΝΑΛ, αφού περίπου 20 ημέρες πριν τον πρώτο γύρο των εκλογών καθίσταται δύσκολη η οποιαδήποτε εκτίμηση. Εν τούτους μια ακόμη δημοσκόπηση αυτή της εταιρείας Marc καταγράφει πρωτιά για τον Ανδρέα Λοβέρδο, αποτυπώνει ένα δυναμικό παρών για τον Νίκο Ανδρουλάκη που έρχεται στη δεύτερη θέση και δείχνει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου αδυνατεί να πείσει τους ψηφοφόρους.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 στις προτιμήσεις των πολιτών για τον επόμενο πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ, προηγείται ο Ανδρέας Λοβέρδος με 31,6 % και ακολουθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 26,1%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 24,3% .

Σε ό,τι αφορά αυτούς που ψήφισαν ΚΙΝΑΛ το 2019, πρώτος έρχεται και πάλι ο Ανδρέας Λοβέρδος με 29,5% και ακολουθούν ο Νίκος Ανδρουλάκης με 26,1% με τρίτο και πάλι τον Γιώργο Παπανδρέου με 25,9%.

Στην ίδια δημοσκόπηση και στο ερώτημα ποιος, από τη θέση του προέδρου, θα αυξήσει τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ, οι απαντήσεις έχουν ως εξής: Ανδρέας Λοβέρδος 34,1%, Γιώργος Παπανδρέου 26,5% και Νίκος Ανδρουλάκης 25,9%. Πάντως πρέπει να σημειωθεί πως τα στοιχεία διαφοροποιούνται στο ερώτημα ποιος πιστεύουν οι ερωτηθέντες ότι θα κερδίσει. Εκεί ο Γιώργος Παπανδρέου έρχεται πρώτος και ακολουθούν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε ό,τι αφορά τα ενδεχόμενα δίπολα που δύναται να προκύψουν από τον πρώτο γύρο τα δεδομένα δείχνουν ότι θα παίξουν σημαντικό ρόλο συμμαχίες και στηρίξεις εν τούτοις οι προβλέψεις καταγράφουν νίκη του Α. Λοβέρδου εναντίον του Γ. Παπανδρέου, Νίκη του Νίκο Ανδρουλάκη εναντίον του Γ. Παπανδρέου και νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου.

Σε κάθε περίπτωση οι εκτιμήσεις αναφορικά με τις εξελίξεις στην κούρσα για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ χαρακτηρίζονται παρακινδυνευμένες. Όμως καταγράφεται ένα μοτίβο αναφορικά με τον Γιώργο Παπανδρέου που δείχνει να βρίσκεται στην τρίτη θέση και να μην πείθει μέχρι σήμερα ψηφοφόρους και εν δυνάμει ψηφοφόρους του κόμματος