Πρώτη επίσημη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στα ΗΑΕ

Πρώτη επίσημη επίσκεψη του ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου στα ΗΑΕ

Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου θα ταξιδέψει αύριο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη ισραηλινού πρωθυπουργού στην αραβική χώρα μετά τη σύναψη επίσημων διπλωματικών σχέσεων.

Ο Νετανιάχου θα συναντηθεί με τον Πρίγκιπα Διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ και άλλους αξιωματούχους κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Times of Israel, δεν είναι σαφές εάν το ταξίδι αυτό είναι πραγματικά το πρώτο του Νετανιάχου, καθώς φημολογείται ότι είχε ταξιδέψει στο Αμπού Ντάμπι κρυφά πριν από τη σύναψη της συμφωνίας, ωστόσο είναι σίγουρα η πρώτη επίσημη επίσκεψη ενός Ισραηλινού ηγέτη στο κράτος του Κόλπου.

Το ταξίδι είχε προγραμματιστεί αρκετούς μήνες πριν, αλλά αναβλήθηκε πολλές φορές, με τελευταία τον Φεβρουάριο, λόγω απαγορεύσεων από την πανδημία του κορονοϊού.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται αφότου στις αρχές του μήνα έφτασε στο Ισραήλ ο πρώτος πρέσβης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ αλ Κχάζα, ο οποίος έφθασε πέντε μήνες μετά από τη σύναψη επίσημων διμερών σχέσεων στο πλαίσιο των λεγόμενων συμφωνιών του Αβραάμ.