Ν. Χαρδαλιάς από Λήμνο: Προτεραιότητα ο τουρισμός, αλλά με ασφάλεια για τους νησιώτες

Προτεραιότητα ο τουρισμός, αλλά με ασφάλεια για τους νησιώτες

Λίγο μετά τις 8 π.μ. της Δευτέρας έφτασε στο αεροδρόμιο «Ήφαιστος» της Λήμνου ο Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο επισκέψεων που πραγματοποιεί στα 18 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας που ανοίγουν από 1η Ιουλίου στις πτήσεις εξωτερικού.

Σύμφωνα με το limnosfm100.gr, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων δήλωσε φτάνοντας στη Λήμνο πως «έχουμε τεχνικό μίτινγκ και αυτοψία έτσι ώστε από την Τετάρτη όλα τα αεροδρόμια της χώρας να ανοίξουν με όρους ασφάλειας και το κυριότερο, με ξεκάθαρους όρους δημόσιας υγείας».

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως «θέλουμε πολύ ο τουρισμός να πάει μπροστά, είναι προτεραιότητα, αλλά όλο αυτό θα γίνει χωρίς καμία έκπτωση στη δημόσια υγεία. Όσοι ταξιδιώτες έρχονται, πρέπει να είναι ασφαλείς αλλά πάνω και πέρα απ’ οτιδήποτε άλλο, όλοι οι νησιώτες μας που θα τους υποδεχθούν πρέπει να παραμείνουν ασφαλείς».

«Έχουμε κάνει μια μεγάλη προσπάθεια», συνέχισε ο κ. Χαρδαλιάς, «και η προσπάθεια αυτή χρειάζεται συνεργασία, συνεννόηση και πάνω απ’ όλα τήρηση των πρωτοκόλλων είτε αφορούν στη δημόσια υγεία είτε στις διαδικασίες ελέγχου που δεν θα είναι δειγματοληπτικές αλλά στοχευμένες».

Ακολούθησε αυτοψία από τον κ. Χαρδαλιά σχετικά με τη διαχείριση του αεροδρομίου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, τον αερολιμενάρχη και τα Σώματα Ασφαλείας.