Πρόταση 10 Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών στον Τζ. Μπάιντεν για μικρότερο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Πρόταση 10 Ρεπουμπλικάνων Γερουσιαστών στον Τζ. Μπάιντεν για μικρότερο πακέτο στήριξης της οικονομίας

Μια ομάδα από 10 Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές κάλεσε τον Πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να εξετάσει μια εναλλακτική πρόταση, καθώς η κυβέρνησή του εργάζεται για να περάσει ένα πακέτο 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για να αντιμετωπίσει την οικονομική κατάρρευση που προκλήθηκε από την πανδημία.

Σε επιστολή προς τον Μπάιντεν την Κυριακή, οι Γερουσιαστές Σούζαν Κόλινς, Μιτ Ρομνεϊ, Ρομπ Πόρτμαν, Λίζα Μαρκαουσκι και πέντε άλλοι νομοθέτες δήλωσαν ότι θα παρουσιάσουν την προτεινόμενη νομοθεσία τους τη Δευτέρα.

«Αναγνωρίζουμε τις εκκλήσεις σας για ενότητα και θέλουμε να συνεργαστούμε με καλή πίστη με την κυβέρνησή σας για να ανταποκριθούμε στις προκλήσεις που αφορούν την υγεία, την οικονομία και την κοινωνία», έγραψαν οι γερουσιαστές.

«Πιστεύουμε ότι το Κογκρέσο μπορεί και πάλι να περάσει ένα οικονομικό πακέτο που θα προσφέρει ουσιαστική, αποτελεσματική βοήθεια στον αμερικανικό λαό και θα μας οδηγήσει σε μια πορεία προς την ανάκαμψη», τόνισαν οι Γερουσιαστές.

Οι Ρεπουμπλικανικοί γερουσιαστές εξήγησαν ότι η πρόταση τους για το πακέτο θα παρέχει «στοχευμένη βοήθεια» σε Αμερικανούς που βρίσκονται σε άμεση ανάγκη.