Προσωπάρχης Μπάιντεν: Η άρνηση Τραμπ βάζει σε κίνδυνο τη διανομή του εμβολίου

Προσωπάρχης Μπάιντεν: Η άρνηση Τραμπ βάζει σε κίνδυνο τη διανομή του εμβολίου

Ο Ρον Κλάιν ο οποίος πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ως ο επόμενος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου απο τον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν εξέφρασε την ανησυχία του για τη διαδικασία διανομής του εμβολίου δεδομένης της άρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να παραδεχθεί την ήττα του. 

«Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να γίνει πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών εν μέσω μιας συνεχιζόμενης κρίσης. Πρέπει να είναι μια όσο το δυνατόν πιο απρόσκοπτη μετάβαση», είπε στη εκπομπή Meet The Press του NBC. 

«Υπάρχουν αξιωματούχοι στο [Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών] που σχεδιάζουν να εφαρμόσουν αυτό το εμβόλιο. Οι ειδικοί μας πρέπει να μιλήσουν με αυτούς τους ανθρώπους το συντομότερο δυνατό. Ωστόσο όσο δεν υπάρχει ομαλή μετάβαση δεν μπορεί να γίνει αυτο», πρόσθεσε ο Κλάιν που ήταν επικεφαλής της ομάδας αντιμετώπισης του Έμπολα στην κυβέρνηση Ομπάμα.

«Την πρώτη εργάσιμη ημέρα κατά τη διάρκεια της μετάβασης του, ο εκλεγμένος πρόεδρος συναντήθηκε με την ειδική ομάδα του Covid και έπειτα έκανε μια δημόσια δήλωση όπου κάλεσε όλους τους Αμερικανούς να φορούν μάσκα, παρότρυνε τους κυβερνήτες να εκδώσουν εντολές για τη χρήση μάσκας και επανέλαβε ότι αν χρειαστεί θα επιβάλει εθνικό lockdown», τόνισε ο Κλάιν.