Προσλαμβάνονται 300 γιατροί στις ΜΕΘ, επιτάσσονται κλίνες σε Εντατικές ιδιωτικών μονάδων

Προσλαμβάνονται 300 γιατροί στις ΜΕΘ, επιτάσσονται κλίνες σε Εντατικές ιδιωτικών μονάδων

Έκτακτες προσλήψεις 300 γιατρών στις ΜΕΘ, επίταξη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου των ιδιωτικών ΜΕΘ σε κλινικές και θεραπευτήρια, δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να υπηρετήσουν στο ΕΣΥ και παράταση των συνταξιοδοτήσεων προβλέπει το πακέτο μέτρων του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια για την επείγουσα ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Κάτι που καθίσταται απαραίτητο μετά και τη δραματική αύξηση τις τελευταίες ημέρες των κρουσμάτων, όπως ανακοίνωσε στην έκτακτη συνέντευξη Τύπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας.

«Για λόγους τους οποίους δεν είμαστε σίγουροι ότι κατανοούμε, υπήρξε εκθετική αύξηση της διασποράς την τελευταία εβδομάδα. Την προηγούμενη Πέμπτη έλαβα τις πρώτες αποφάσεις, αλλά κάτι άλλαξε δραματικά αυτή την εβδομάδα», τόνισε εξάλλου ο πρωθυπουργός και εν όψει των νέων δεδομένων ο Β. Κικίλιας έφερε στη Βουλή τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να δώσει ανάσα στο σύστημα Υγείας.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι γίνεται μια προσπάθεια να μείνει η χώρα όρθια και το ΕΣΥ να μην αφήσει κανένα συμπολίτη μας απροστάτευτο. Εξηγώντας, δε, την τροπολογία ανέφερε ότι εκ των 300 νέων γιατρών οι 200 αφορούν αιτήσεις και διαδικασίες που ούτως ή άλλως τρέχουν και οι 100 επιλαχόντες. «Όλοι θα περάσουν με άμεσες διαδικασίες από Δευτέρα στο ΕΣΥ», εξήγησε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, με την ίδια, μάλιστα, ρύθμιση οι ειδικευόμενοι γιατροί θα δύναται να παρατείνουν την υπηρεσία τους στο ΕΣΥ. Επίσης, όσοι βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση, ήτοι μέχρι τις 31/12 μπορούν να επεκτείνουν την παραμονή τους για άλλους 6 μήνες μέχρι 31/6/2021
Επίσης, με την τροπολογία δίνεται η δυνατότητα σε ιδιώτες γιατρούς να μπορέσουν υπηρετήσουν ΕΣΥ με ειδική σχέση εργασίας κι αποζημίωση(αναγκαστική επίταξη), ενώ τέλος συνεχίζεται η επίταξη των ΜΕΘ ιδιωτικών κλινικών και νοσοκομείων μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2021.

«Ζούμε πρωτόγνωρες συνθήκες και είμαι πεπεισμένος ότι παλεύοντας κι αγωνιζόμενοι όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», κατέληξε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Υγείας.