7ος χρόνος, ημέρα 2056η
Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021

Γερμανία: Προσφορές από 7 εταιρείες ΙΤ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού

Προσφορές από 7 εταιρείες ΙΤ για το ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού
APimages

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας μπορεί προφανώς να επιλέξει από τις προσφορές επτά εταιρειών το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού «Der Spiegel».

Το υπουργείο είχε διαπιστώσει μια εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη προμήθειας ψηφιακού πιστοποιητικό εμβολιασμού, επειδή η Ευρωπαική Ένωση πιέζει να εισαχθεί γρήγορα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ήρθε σε απευθείας επαφή με 29 εταιρείες Τεχνολογίας Πληροφορίων (IT) με μια ταχεία διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού, αναφέρει το περιοδικό

Η περίοδος προσφοράς ήταν πέντε ημέρες και έληξε την περασμένη Δευτέρα. Ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων για το προγραμματισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρεί κανείς στην 24σέλιδη εμπιστευτική «πρόσκληση υποβολής προσφορών» προς τις εταιρείες.

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα τοτ Spiegel, το λογισμικό πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα και 200.000 ανά ώρα και να είναι “διαλειτουργικό” με μια ευρωπαϊκή λύση. Κάθε μεμονωμένο πιστοποιητικό ψηφιακού εμβολιασμού δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από μισό ευρώ. Η τεχνολογία πρέπει επίσης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα εμβολιασμού καθώς και σε ιατρεία και να είναι έτοιμη για λειτουργία ως ολοκληρωμένη λύση μετά από μόλις οκτώ εβδομάδες ανάπτυξής της.

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από προηγούμενα σχέδια ψηφιοποίησης, το πρόγραμμα φαίνεται φιλόδοξο, ειδικά επειδή θα πρέπει να συμμετάσχει στην διαδικασία της έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο ομοσπονδιακός υπεύθυνος προστασίας δεδομένων. Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο, δεν του είχε υποβληθεί «κανένα σχέδιο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», καταλήγει το περιοδικό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ