ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 899,90 2,35 (0,26 %)

Τζίρος: 83,99 εκατ. €   RT

Προς παράταση το μέτρο απαλλαγής ενοικίων για τους επόμενους δυο μήνες

Προς παράταση το μέτρο απαλλαγής ενοικίων για τους επόμενους δυο μήνες

Προς παράταση του μέτρου απαλλαγής ενοικίου μέχρι τον Απρίλιο - Μάιο, για τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων που πλήττονται από τις επιπτώσεις του κορονοϊού, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με το ύψος της κάλυψης να φτάνει έως και το 100%. Προτεραιότητα θα έχουν οι επιχειρήσεις που είναι κλειστές με κρατική εντολή. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το Mega, το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να διατηρήσει το μοντέλο μείωσης ενοικίου τον Απρίλιο και τον Μάιο. Βάσει αυτού του σχεδιασμού «κούρεμα» ενοικίου κατά 100% (πλήρη απαλλαγή) αναμένεται να έχουν:

Λιανεμπόριο,
Εστίαση,
Πολιτισμός,
Αθλητισμός,
Τουρισμός,
Μεταφορές,
Γυμναστήρια,
Κομμωτήρια,
Κέντρα Αισθητικής,
Βιβλιοπωλεία

Σε ό,τι αφορά τις πληττόμενες επιχειρήσεις -δηλαδή αυτές που λειτουργούν- και τους εργαζόμενους που είναι σε αναστολή αναμένεται να έχουν μείωση ενοικίου σε ποσοστό 40%. Παράλληλα με αυτό το μέτρο, θα παραταθεί και το σύστημα αποζημιώσεων που λαμβάνουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για τα μειωμένα ενοίκια.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανακοινωθεί η έκτακτη κρατική στήριξη σε επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου οι οποίες δραστηριοποιούνται σε περιοχές στις οποίες τα Χριστούγεννα υπήρχε αυστηρό lockdown και δεν είχαν τη δυνατότητα λειτουργίας ούτε με click away. Οι επιχειρήσεις του συγκεκριμένου κλάδου θα λάβουν εκτάκτως 3.000 ευρώ η κάθε επιχείρηση και 1.000 ευρώ ο κάθε εργαζόμενος.