ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2017η
Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021

ΓΔ: 897,01 -13,20 (-1,45 %)

Τζίρος: 251,67 εκατ. €   RT

Pfizer-BioNTech: Προς έγκριση νέο εμβόλιο που θα συντηρείται σε θερμοκρασίες ψυγείου

Προς έγκριση νέο εμβόλιο που θα συντηρείται σε θερμοκρασίες ψυγείου

Το νέο στοίχημα για τις φαρμακευτικές εταιρείες Pfizer και Biontech είναι να εγκριθεί μια νέα εκδοχή του εμβολίου τους, που επιτρέπεοι το σκεύασμα να μπορεί να συντηρείται σε θερμοκρασίες ψυγείου, δηλαδή από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου, για μεγάλο χρονικό διάστημα έως και για έξι μήνες.

 Όπως τόνισε ο επικεφαλής της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν σε συζήτηση που διοργανώθηκε από την εφημερίδα Financial Times, τα δεδομένα για την έγκριση του νέου σκευάσματος ετοιμάζονται ώστε να αποσταλούν άμεσα στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Τόσο για το εμβόλιο της Pfizer-Biontech όσο και της Moderna, που βασίζονται στο σύστημα MRNA, απαιτείται συντήρηση σε θερμοκρασίες κάτω των -70 βαθμών Κελσίου, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολη τη διαδικασία συντήρησης.

«Η πρώτη μας σύσταση έπρεπε να συντηρηθεί και να αποσταλεί σε συνθήκες -80 βαθών Κελσίου. Πλέον, έχουμε προχωρήσει σε ανάπτυξη σκευάσματος που μένει να εγκριθεί και θα μπορεί να συντηρείται από 2 έως 8 βαθμούς Κελσίου», τόνισε ο Σαχίν, προσθέτοντας ότι «θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι και στους έξι μήνες συντήρησης από 2 έως 8 βαθμούς».

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών για το εμβόλιο της Pfizer είναι ότι καθίσταται ανθεκτικό και απέναντι στην ινδική μετάλλαξη, ενώ είναι θέμα χρόνου να δοθεί η έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ώστε το εμβόλιο να χορηγείται και στις ηλικίες 12-15 ετών.