Πρώην διευθυντής FBI: Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να καταστραφεί ή να αλλάξει μετά τον Τραμπ

Πρώην διευθυντής FBI: Το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να καταστραφεί ή να αλλάξει μετά τον Τραμπ

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμι δήλωσε σε συνέντευξή του ότι το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να «καταστραφεί για να ανοικοδομηθεί»  τη θητεία του Τραμπ στο Οβάλ Γραφείο.

Μιλώντας  στο πρόγραμμα ειδήσεων ABC της Αυστραλίας, ο Κόμι είπε «Δυστυχώς το Ρεπουμπλικανικό κόμμα δεν αντιπροσωπεύει τίποτα πολύτιμο για τη χώρα μας αυτή τη στιγμή". Ο άλλοτε Ρεπουμπλικανός αξιωματούχος που τώρα χαρακτηρίζει τον εαυτό του ως ανεξάρτητο, πρόσθεσε "το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα πρέπει να καταστραφεί με κάποια μορφή ή τρόπο».

«Το κόμμα αυτό αντιπροσωπεύει μια κουλτούρα προσωπολατρίας προς έναν άνθρωπο που είναι δημαγωγός και ψεύτης», δήλωσε, αναφερόμενος στον Ντόναλντ Τραμπ κάτι που είχε επαναλάβει προ ημερών και στο βρετανικό δίκτυο Sky News. «Είναι ο λεξικογραφικός ορισμός του δημαγωγού που αποσκοπούσε όχι μόνον να ψεύδεται στο λαό αλλά και να καταστρέψει την ιδέα ότι υπάρχει η αλήθεια», είχε πει ο Κόμι.

«Χρειαζόμαστε δύο υγιή κόμματα για να έχουμε μια υγιή δημοκρατία, πρέπει να ξαναχτιστεί με κάποιο τρόπο», πρόσθεσε. 

Εξάλλου, ο ίδιος είχε δηλώσει στην εφημερίδα Guardian ότι η παρακμή του κόμματος ξεκίνησε πολύ πριν τον Τραμπ με φιγούρες από το «Tea Party», όπως ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Νιούτ Γκίνγκριτς και η πρώην κυβερνήτης της Αλάσκα Σάρα Πέιλιν.

Ο πρώην διευθυντής του FBI αποπέμφθηκε ενώ η υπηρεσία του ερευνούσε την καταγγελλόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 κι είναι έκτοτε ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του Τραμπ. 

AP Photo/Evan Vucci