Προφυλακιστέος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης

Προφυλακιστέος κρίθηκε από ανακριτή και εισαγγελέα ο ηθοποιός Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απολογία του κατά τη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών εις βάρος του για ένα βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού μετά από ισάριθμες καταγγελίες συναδέλφων του, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο ηθοποιός απολογήθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στην 15η τακτική ανακρίτρια που διενεργεί την έρευνα, απολογήθηκε για το βαρύ κατηγορητήριο που αντιμετωπίζει, αρνήθηκε το σύνολο των κατηγοριών, αλλά οι υπερασπιστικοί ισχυρισμοί του δεν έπεισαν ανακρίτρια και εισαγγελέα οι οποίες με την απόφασή τους του έδειξαν το δρόμο για τη φυλακή.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες εις βάρος του Π. Φιλιππίδη στηρίχθηκαν σε καταγγελίες γυναικών συναδέλφων του, που υποστήριξαν και ενώπιον των εισαγγελικών αρχών ότι δέχθηκαν σεξουαλικές κακοποιήσεις από τον ηθοποιό σε χρόνους που τα αδικήματα τα οποία του καταλογίζονται δεν έχουν παραγραφεί.

Ο βιασμός που αποδίδεται στον καλλιτέχνη από την συνάδελφο του, φέρεται να έχει τελεστεί το 2008 ενώ οι δύο απόπειρες, σύμφωνα με τις καταγγελίες, τελέστηκαν το 2010 και το 2014, με τις καταγγέλλουσες να υποστηρίζουν πως ήρθαν αντιμέτωπες με βίαιες πράξεις του ελεγχόμενου ενώ βρέθηκαν μαζί του για επαγγελματικούς λόγους.

Στις δύο καταγγελίες που αφορούν απόπειρα βιασμού, ο ηθοποιός φέρεται να εμφανίζει παρόμοια τακτική έναντι των δύο συναδέλφων του, οι οποίες αναφέρουν πως όταν παρά την βία που τους άσκησε δεν πέτυχε τον στόχο του, εμφανίζεται να τις απειλούσε με επαγγελματικό αποκλεισμό τους.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας, μετά την απολογία τού ηθοποιού, δεν πείστηκαν για τους ισχυρισμούς του και έκριναν πως ο καλλιτέχνης πρέπει να οδηγηθεί στη φυλακή