7ος χρόνος, ημέρα 2102η
Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τα παιδιά θα έρχονται κάθε Δευτέρα στα σχολεία με αρνητικό τεστ

Πρόεδρος ΟΛΜΕ: Τα παιδιά θα έρχονται κάθε Δευτέρα στα σχολεία με αρνητικό τεστ

 Οι γονείς θα πρέπει να υπογράφουν κάθε βδομάδα υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα αναφέρεται ότι το παιδί τους υπεβλήθη σε τεστ για τον κορονοϊό και βγήκε αρνητικό, εξήγησε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 για τη διπλή ενημέρωση από την υπουργό Παιδείας προς την ΟΛΜΕ την προηγούμενη εβδομάδα.

Η ενημέρωση αφορούσε, μεταξύ άλλων, τα self test και στους εμβολιασμούς του εκπαιδευτικού προσωπικού. Τα τεστ, απ' ότι φαίνεται, θα πρέπει να γίνονται στα σπίτια, στο σύνολο της κοινότητας, ανέφερε ο κ. Τσούχλος, γατί αφορούν χιλιάδες εκπαιδευτικούς, εργαζόμενους και μαθητές. Επίσης, έθεσε το ερώτημα αν θα χρειαστεί να κάνουν το τεστ και οι οικογένειες τους.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ ανέφερε επίσης ότι προκρίνεται, όπως φαίνεται, η υπεύθυνη δήλωση του γονέα την οποία θα χρειάζεται να έχει το παιδί πηγαίνοντας στο σχολείο κάθε Δευτέρα, όπου θα αναγράφεται ότι έχει γίνει το τεστ και ότι είναι αρνητικό, κάτι που επαφίεται στην ατομική και κοινωνική ευθύνη.

Ο κ. Τσούχλος εξέφρασε την ελπίδα ότι αυτή η διαδικασία ότι θα εφαρμοστεί απ' όλους, γιατί πρέπει να εφαρμοστεί, καθώς πρόκειται για σωστικό μέτρο, ενώ πρόσθεσε ότι τα μαζικά τεστ εισήγηση της ΟΛΜΕ από τον περασμένο Αύγουστο.

Αναφορικά με το πώς εξελίσσεται ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, ο κ. Τσούχλος απάντησε ότι στις ευρωπαϊκές χώρες αλλά και στις ΗΠΑ, υπήρξε ρήτρα πρώτα να ολοκληρωθούν οι εμβολιασμοί του εκπαιδευτικού προσωπικού και μετά να ανοίξουν τα σχολεία, κάτι που στην χώρα μας καθυστέρησε ως διαδικασία, μολονότι όπως είπε, υπήρξε δήλωση από τις 29/12 πως θα δοθεί προτεραιότητα, η οποία κάπου χάθηκε μέσα στο χρόνο.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η υπουργός Υγείας ήταν θετική στην προτεραιοποίηση των εκπαιδευτικών και πως αυτό που έχουν πετύχει έως τώρα μέσα από διαμαρτυρίες και δράσεις της Ομοσπονδίας είναι ο εμβολιασμός στα ειδικά σχολεία, όπου το πρόβλημα ήταν πολύ μεγάλο και ο εμβολιασμός απαραίτητος.

Ο αριθμός ανεμβολίαστων εκπαιδευτικών που ανήκουν στην ηλικία κάτω των 59 ετών είναι πολύ μεγάλος, ανέφερε ο κ. Τσούχλος. Βέβαια έχει ανοίξει ήδη η πλατφόρμα, και σημαντικός αριθμός εκπαιδευτικών έχει ήδη δηλώσει μέχρι στιγμής τη θέληση του να κάνει το εμβόλιο. Αν όλα πάνε καλά, η διαδικασία ξεκινά από αύριο.