Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις εικόνες συνωστισμού - «Θα ενταθούν οι έλεγχοι»

Προβληματισμός στην κυβέρνηση από τις εικόνες συνωστισμού - «Θα ενταθούν οι έλεγχοι»

Προβληματισμός επικρατεί στην κυβέρνηση, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές,  για την εικόνα χαλάρωσης που παρατηρήθηκε το Σαββατοκύριακο. Στο Μέγαρο Μαξίμου είδαν με ανησυχία τις εικόνες συνωστισμού με κυβερνητικά στελέχη να τονίζουν ότι «το άνοιγμα δεν σημαίνει εφησυχασμός», στέλνοντας παράλληλα μήνυμα ότι οι έλεγχοι θα ενταθούν σε όλα τα επίπεδα.

Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν εντός της ημέρας να υπάρξει τοποθέτηση για το θέμα, πιθανόν και από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος θα επισημάνει για μία ακόμα φορά την ανάγκη απόλυτης τήρησης των μέτρων.

Ενδεικτικό της σημασίας που δίνεται στην τήρηση των μέτρων προστασίας είναι και το γεγονός ότι χθες οι αρμόδιες αρχές μετά από ελέγχους κατά τους οποίους διαπίστωσαν μη τήρηση, ανακοίνωσαν την επιβολή πραστίμων ύψους 151.400 ευρώ, πέντε συλλήψεις και επιβολή αναστολής λειτουργίας 15 ημερών σε οχτώ 8 επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα φαινόμενα αυτά ήταν ιδιαίτερα έντονα στην Αττική, σε περιοχές όπως Γλυφάδα, Χαλάνδρι, Παγκράτι, Κολωνάκι, Ψυρρή.

Υπενθυμίζεται ότι κατά την ενημέρωση για την εξέλιξη της πανδημίας, την Παρασκευή 14 Μαΐου, οπότε και ανακοινώθηκε η άρση μιας σειράς περιορισμών, ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου και ο Επίκουρος Καθηγητής Επιδημιολογίας  Γκίκας Μαγιορκίνης, στάθηκαν στην ανάγκη τήρησης των μέτρων προστασίας, επισημαίνοντας πως παρά την άρση των περιορισμών δεν έχει έρθει η στιγμή για χαλάρωση.

«Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: άλλο η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων και άλλο η χαλάρωση των ατομικών συμπεριφορών και περιορισμών» είχε τονίσει η Β. Παπαευαγγέλου, προσθέτονατς ότι η επιτροπή του υπουργείου Υγείας παραμένει ανήσυχη, γιατί ο αριθμός των κρουσμάτων εξακολουθεί να είναι ψηλός, παρότι αυτό σχετίζεται και σε μεγάλο βαθμό με τα αυξημένα τεστ. Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να δοθεί το μήνυμα για χαλάρωση των μέτρων, ακόμη και για όσους έχουν εμβολιαστεί, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά.