Προανακριτική Παππά: Την Πέμπτη οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων

Προανακριτική Παππά: Την Πέμπτη οι πρώτες καταθέσεις μαρτύρων

Με την εξέταση του Κυριάκου Τόμπρα, του ανθρώπου που μεσολάβησε προκειμένου να έρθουν σε επαφή Καλογρίτσας – CCC αναμένεται να ξεκινήσουν την Πέμπτη οι καταθέσεις στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του Νίκου Παππά στην υπόθεση του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Σημειώνεται πως η εξέταση του κ. Κυριάκου Τόμπρα ήταν προγραμματισμένη για σήμερα, ωστόσο η πλειοψηφία της προανακριτικής αποφάσισε να αναβάλει και την αυριανή συνεδρίαση λόγω της προγραμματισμένης σύγκλησης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ και να μεταφέρει την εξέταση Τόμπρα για την Πέμπτη. Σημειώνεται πως ο ίδιος παραμένει σε καθεστώς καραντίνας λόγω κορονοϊού. 

Με βάση τα παραπάνω, η επιτροπή πήρε την απόφαση να αποστείλει πρόσκληση και στον βασικό μαρτυρά Χρήστο Καλογρίτσα, ώστε να καταθέσει την Πέμπτη σε περίπτωση κωλύματος προσέλευσης του κ. Τόμπρα. 

Σημειώνεται πως κατά την σημερινή συνεδρίαση υπήρξε ένταση μεταξύ των βουλευτών της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ με την κα Θεοδώρα Τζάκρη να υποστηρίζει ότι η πλειοψηφία εργαλειοποιεί πολιτικά την επιτροπή. «Ή θα είμαστε ενήλικες και αυτά που λέμε θα ισχύουν ή θα είμαστε παιδιά και δεν θα τηρούμε αυτά που συνεννοούμαστε» δήλωσε η κα Τζάκρη. Ο κ. Θάνος Πλεύρης απάντησε: «Μιλάτε για ενηλίκους και σοβαρότητα όταν κάνατε τις γνωστές δηλώσεις για τους ομογενείς;».