Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 21:54

-A +A

Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Οδηγία για αυξημένα μέτρα ασφαλείας

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019, 21:54
Πρεσβεία ΗΠΑ στην Αθήνα: Οδηγία για αυξημένα μέτρα ασφαλείας
-A +A

Η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα με σημερινή της ανακοίνωση ενημερώνει τους Αμερικανούς πολίτες που επισκέπτονται την χώρα μας ότι τα μέτρα ασφαλείας είναι ιδιαίτερα επαυξημένα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών από διεθνείς, όπως αναφέρει, τρομοκρατικές οργανώσεις αλλά και μεμονωμένα άτομα.

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ αναφέρει τα ακόλουθα:

«κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, τα μέτρα ασφαλείας στην Ελλάδα, παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, εξαιτίας των συνεχιζόμενων απειλών που παρουσιάζουν διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις και μεμονωμένα άτομα τα οποία εμπνέονται από μια βίαιη εξτρεμιστική ιδεολογία, σε όλη την Ευρώπη. Οι βίαιοι εξτρεμιστές, συνεχίζουν να εστιάζουν σε τοποθεσίες όπως χριστουγεννιάτικες αγορές, εμπορικά κέντρα, αεροδρόμια, νυκτερινά καταστήματα διασκέδασης, τοποθεσίες (θρησκευτικής) λατρείας, κόμβους μεταφορών και άλλους μαλακούς στόχους στους οποίους συχνάζουν τουρίστες».

Η ανακοίνωση συνεχίζει προτρέποντας τους Αμερικανούς πολίτες να τελούν σε εγρήγορση, ειδικά όταν θα επισκέπτονται πολυσύχναστους χώρους. Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση - προειδοποίηση αναφέρει: «Να είστε σε συνεχή επαγρύπνηση σε εορταστικά δρώμενα και φεστιβάλ, σε χώρους θρησκευτικής λατρείας και σε πολυσύχναστα μέρη. Αναθεωρήστε τα δικά σας προσωπικά μέτρα ασφάλειας. Να επιθεωρείτε συχνά τον περιβάλλοντα χώρο στον οποίο κινείστε. Να ενημερώνεστε από τα τοπικά ΜΜΕ για τυχόν εξελίξεις».

Δείτε την σχετική ανακοίνωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα