Πούτιν σε Μέρκελ: Ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στη Λευκορωσία

Πούτιν σε Μέρκελ: Ανεπίτρεπτη οποιαδήποτε εξωτερική παρέμβαση στη Λευκορωσία

«Οποιαδήποτε απόπειρα ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα ήταν ανεπίτρεπτη» διαμήνυσε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλ. Πούτιν στην Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν σήμερα για την κατάσταση της εν λόγω χώρας με το κρεμλίνο να αναφέρει ότι μια απόπειρα θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη Λευκορωσία.

 Η Καγκελάριος, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό της, τόνισε ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας οφείλει να αποφύγει την χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών.

«Η Καγκελάριος τόνισε ότι η κυβέρνηση της Λευκορωσίας οφείλει να αποφύγει την χρήση βίας κατά ειρηνικών διαδηλωτών, να απελευθερώσει αμέσως τους πολιτικούς κρατούμενους και να ξεκινήσει εθνικό διάλογο με την αντιπολίτευση και την κοινωνία προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Ο Ρώσος πρόεδρος, από τη μεριά του, δήλωσε στην Άνγκελα Μέρκελ πως οποιαδήποτε απόπειρα ανάμειξης στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας θα ήταν ανεπίτρεπτη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε στην Γερμανίδα Καγκελάριο ότι οποιαδήποτε τέτοια απόπειρα θα οδηγήσει σε κλιμάκωση της πολιτικής κρίσης στη Λευκορωσία.

Ο Αλεξάντερ Λουκασένσκο, ηγέτης της Λευκορωσίας, κινδυνεύει με επιβολή κυρώσεων από την Ευρωπαϊκή Ένωση έπειτα από την αιματηρή καταστολή των διαμαρτυριών που ξέσπασαν ύστερα από την εκλογική του νίκη την προηγούμενη εβδομάδα, αποτέλεσμα, σύμφωνα με τους διαδηλωτές, γενικευμένης νοθείας. Τα επίσημα αποτελέσματα που επικαλείται ο Λουκασένσκο του χαρίζουν τη νίκη με ποσοστό λίγο πάνω από 80%.