8ος χρόνος, ημέρα 2388η
Δευτέρα, 16 Μαΐου 2022

Πούτιν: O τερματισμός της ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν λάθος

Πούτιν: O τερματισμός της ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν λάθος
AP Images

Η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η Φινλανδία θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνομιλία του με τον Φιλανδό ομόλογό του, Σάουλι Νιινίστο.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, προειδοποίησε τον Νιινίστο ότι «ο ενδεχόμενος τερματισμός της ουδετερότητας της χώρας θα ήταν λάθος», διαμηνύοντάς ότι από πλευρά Μόσχας δεν υπάρχει καμία απειλή προς το μέρος τους.

«Μια τέτοια αλλαγή του πολτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσοφινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία, όπου από τις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία διεξάγει μια επίθεση. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον φινλανδό ομόλογό του για «την κατάσταση των ρωσοουκρανικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν πρακτικά διακοπεί από το Κίεβο, το οποίο δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για εποικοδομητικό και σοβαρό διάλογο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Πηγή: Reuters