Φορολογικά κίνητρα: Πόσα χρήματα θα κέρδιζαν οι γερμανοί συνταξιούχοι στην Ελλάδα

Πόσα χρήματα θα κέρδιζαν οι γερμανοί συνταξιούχοι στην Ελλάδα

Ο γερμανικός Τύπος συνεχίζει τα δημοσιεύματα σχετικά με την πρόσκληση που απευθύνει η Ελλάδα σε ξένους συνταξιούχους, δίνοντάς τους φορολογικά κίνητρα.Mετά το δημοσίευμα της Handelsblatt που «διαφήμιζε» τα φορολογικά πλεονεκτήματα που προσφέρει η Ελλάδα σε ξένους συνταξιούχους, το Focus επανέρχεται στο θέμα με συγκεκριμένα παραδείγματα.

«Όλο και περισσότεροι Γερμανοί συνταξιούχοι πρέπει να πληρώνουν φόρους. Τώρα όμως υπάρχει εναλλακτική: η ηλιόλουστη Ελλάδα προσελκύει συνταξιούχους με πολύ μικρούς φορολογικούς συντελεστές», σημειώνει το περιοδικό και αναλύει το παρακάτω παράδειγμα.

«Ο εύπορος συνταξιούχος Γ. παίρνει κάθε χρόνο 30.000 ευρώ σύνταξη. Επίσης από ενοίκια κερδίζει άλλες 10.000 ευρώ και άλλες 10.000 από τοποθετήσεις κεφαλαίων. Έτσι κάθε χρόνο διαθέτει το καθόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 50.000. Στη Γερμανία θα πλήρωνε 12.141 € φόρο εισοδήματος συν 5,5 % φόρο αλληλεγγύης (667,76 €) = συνολικά 12.808,76 € σε φόρους. Στην Ελλάδα θα πλήρωνε 3.500 €. Εάν λοιπόν ο Γερμανός συνταξιούχος μετακόμιζε στην Ελλάδα θα αποταμίευε 9.300 Euro»

 πηγη: DW