Πώς υποδέχθηκε η Ελλάδα τους πρώτους τουρίστες

Πώς υποδέχθηκε η Ελλάδα τους πρώτους τουρίστες

Με λύρες, χορούς και κεράσματα υποδέχθηκαν οι κάτοικοι των νησιών τους πρώτους επισκέπτες της χώρας μας από το εξωτερικό, κατά την πρώτη ημέρα ανοίγματος των συνόρων.

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, μόνο την Τετάρτη, 235 είναι προγραμματισμένες να προσγειωθούν στα ελληνικά αεροδρόμια, σηματοδοτώντας την έναρξη της τουριστικής περιόδου μετά την κρίση που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού.

Από νωρίς το πρωί της Τετάρτης, οι πρώτοι επισκέπτες (προερχόμενοι κυρίως από την Γερμανία και τις χώρες της Κεντρικής Ευρώπης) άρχιζαν να αποβιβάζονται από τα αεροσκάφη, ενώ στους χώρους υποδοχής των αεροδρομίων της περιφέρειας κάτοικοι, επαγγελματίες και τοπικοί φορείς επιφύλαξαν θερμή υποδοχή για όσους επέλεξαν τα ελληνικά νησιά για τις καλοκαιρινές τους διακοπές.

Αναλυτικότερα, στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου όπου αναμένονται συνολικά την Τετάρτη 14 πτήσεις από το εξωτερικό, αντιπροσωπεία του δήμου Ρόδου αλλά και χορευτικά συγκροτήματα υποδέχθηκαν τους επισκέπτες, προσφέροντας τους παράλληλα αναμνηστικά δώρα και παραδοσιακά γλυκά.

Στο αεροδρόμιο του νησιού βρέθηκε από το πρωί ο υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ενώ το απόγευμα αναμένεται να μεταβεί στη Ρόδο και ο υπουργός Τουρισμού Χ. Θεοχάρης, στο πλαίσιο περιοδείας που θα πραγματοποιήσει σε αεροδρόμια τουριστικών περιοχών της χώρας.

Σύμφωνα με επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, οι εθνικότητες των επισκεπτών αφορούσαν κυρίως πολίτες της Γερμανίας, της Ολλανδίας και της Ελβετίας, ωστόσο δεν έλειπαν οι Αυστριακοί, οι Τσέχοι αλλά και πολίτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Αντίστοιχες εικόνες διαδραματίστηκαν και στο αεροδρόμιο Νίκος Καζαντζάκης στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου λυράρηδες και οργανοπαίχτες υποδέχθηκαν με παραδοσιακά κρητικά τραγούδια τους πρώτους επισκέπτες του νησιού από το εξωτερικό, ενώ το παρόν έδωσαν τόσο ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός όσο και ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Κυριάκο Κώτσογλου.

Παράλληλα, δύο οχήματα της πυροσβεστικής Υπηρεσίας δημιούργησαν αψίδα με νερό κατά την προσγείωση του πρώτου αεροπλάνου στον αερολιμένα, ενώ συνολικά σήμερα στο Ηράκλειο αναμένονται 54 πτήσεις και στα Χανιά 16.

Πρώτη ημέρα άφιξης επισκεπτών σήμερα και για την Κέρκυρα, με το νησί των Φαιάκων να αναμένει την άφιξη συνολικά 21 πτήσεων από το εξωτερικό

Σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, για σήμερα είναι προγραμματισμένες 235 διεθνείς πτήσεις.

Αναλυτικά, για το αεροδρόμιο Αθήνας 69 πτήσεις, Κέρκυρας 21, Χανίων 16, Ηρακλείου 54, Μυκόνου 10, Σαντορίνης 4, Κω 8, Ρόδου 14, Θεσσαλονίκης 23, Σκιάθου 2, Ζακύνθου 5, Ακτίου 2, Καλαμάτας 1, Κεφαλονιάς 2, Πάρου 1, Καρπάθου 1 και Σάμου 2.