Πώς αυτοαναιρείται το μήνυμα του Τσίπρα

Πώς αυτοαναιρείται το μήνυμα του Τσίπρα

Μια ημέρα μετά τη συνάντηση με τους νοσοκομειακούς γιατρούς όπου εμφανίσθηκε να επιχειρεί να ξεσηκώσει αντιδράσεις υποστηρίζοντας πως η κυβέρνηση φέρνει κλείσιμο νοσοκομείων ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα για την ανάγκη του εμβολιασμού. Μόνο που πριν από αυτό έσπευσε να απευθύνει ένα δριμύ κατηγορώ και να χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη «λίγο» ως προς τη διαχείριση της κρίσης…

Οι δύο νέες δημοσκοπήσεις που δείχνουν τον ΣΥΡΙΖΑ κολλημένο και τον Κανένα να αυξάνει τη διαφορά με τον Αλέξη Τσίπρα οδηγούν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον να επιχειρεί να σηκώσει ακόμη περισσότερο τους τόνους με το βλέμμα στους οπαδούς του κόμματος.

Στο πλαίσιο αυτό το μήνυμα που επιχείρησε να στείλει για τους εμβολιασμούς καλύφθηκε από τη σκόνη που σήκωσαν οι επιθετικές αναφορές και τα περί διχασμού για τον οποίο κατηγορεί την κυβέρνηση λαμβάνοντας έτσι, εμμέσως, θέση και στα περί διευκολύνσεων για τους εμβολιασμένους, κλείνοντας το μάτι σε αυτούς που υποτίθεται πως επιχειρεί να πείσει…

Η δήλωσή του χαρακτηριστική

«Δυστυχώς η πανδημία χτυπάει για άλλη μια φορά την πόρτα μας.
Παρότι για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο ο κος Μητσοτάκης πανηγύρισε το τέλος της και μας διαβεβαίωνε ότι διανύουμε το τελευταίο μίλι για την ελευθερία, η αλήθεια είναι ότι μπαίνουμε πάλι στη λεωφόρο της αγωνίας. 
Και σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές έχουμε μια κυβέρνηση που στερείται σχεδίου και αξιοπιστίας. 

Έχει έγνοια να μεταβιβάσει την ευθύνη στους πολίτες και πως θα επιτεθεί στην αντιπολίτευση παρά πως θα αντιμετωπίσει τη πανδημία.
Και αυτό παρά το γεγονός ότι από τη πρώτη στιγμή βάλαμε πλάτη προτάσσοντας την ανθρώπινη ζωή έναντι του κομματικού συμφέροντος.
Ζητήσαμε συνεννόηση, ακόμη και να μοιραστούμε την ευθύνη με κοινής αποδοχής υπουργό υγείας.

Καταθέσαμε προτάσεις.
Στηρίξαμε τόσο τα δύσκολα μέτρα όσο και τον εμβολιασμό. 
Και η κυβέρνηση τι έκανε;
Φιέστες, επικοινωνία, ηλιοβασιλέματα στη Σαντορίνη, ψεύτικες προσδοκίες και εκμετάλλευση της πανδημίας ως ευκαιρία για αντικοινωνικά μέτρα και απευθείας αναθέσεις σε φίλους και εκλεκτούς. 
Αντί να ενισχύσουν τα δημόσια νοσοκομεία, ενίσχυσαν τα φιλικά τους ΜΜΕ. 

Και τώρα ετοιμάζονται και να κλείσουν περιφερειακά νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας.
Αντί για να αγοράσουν λεωφορεία και να αυξήσουν τους συρμούς του μετρό, έβαζαν τους επιστήμονες να λένε ότι δε κολλάει στα ΜΜΜ.
Αντί να κάνουν σοβαρούς ελέγχους και ιχνηλάτηση, άφηναν κρούσματα να εισέρχονται στη χώρα, την ίδια ώρα που κουνούσαν το δάχτυλο και έριχναν αυστηρά πρόστιμα στους πολίτες.

Αντί να πείσουν τους πολίτες για τον εμβολιασμό, έστελναν αντιφατικά μηνύματα με τη παιδαριώδη διαχείριση για τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca αλλά και τη χυδαία σύνδεση του εμβολίου με το χαρτζιλίκι των 150 ευρώ για τους νέους.
Αντί να πάρουν μέτρα για την μετάλλαξη Δ που χτυπά και τη χώρα μας, καλούσαν τους πολίτες να πετάξουν τις μάσκες. Και τώρα λένε πως πρόκειται για «παρεξήγηση» και τις επαναφέρουν, αφού όμως πρώτα έγινε η ζημιά.
Και τέλος, αντί να ενώσουν την κοινωνία απέναντι στον κοινό εχθρό, επενδύουν στον διχασμό και χωρίζουν τους πολίτες σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.

Δυστυχώς, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται πολύ λίγος για να διαχειριστεί μια τόσο σοβαρή υγειονομική κρίση.
Δεν διαθέτει ούτε σχέδιο, ούτε σοβαρότητα. 
Δεν πείθει πια τους πολίτες. 
Όχι μόνο γιατί έχασε το τεκμήριο της αθωότητας και της αξιοπιστίας στις ποδηλατάδες της Πάρνηθας και στα κορωνογλέντια της Ικαρίας.
Όχι μόνο για τα διαρκή μπρος πίσω και τις παλινωδίες του.
Αλλά κυρίως γιατί είναι ο πρωθυπουργός που διχάζει τη κοινωνία, τη στιγμή που ο τόπος χρειάζεται ενότητα. 
Αλλά ο ίδιος δε πιστεύει στην αξία της ενότητας.
Για αυτό και κάθε του κίνηση αποσκοπεί στο να επιτεθεί.
Είτε στους νέους, είτε στους υγειονομικούς, είτε σε όσους πολίτες έχουν επιφυλάξεις, είτε στους πολιτικούς του αντιπάλους.
Που έφτασε στο σημείο να μας κατηγορεί για υγειονομικό σαμποτάζ, προκειμένου να κρύψει την ανεπάρκειά του»

Και μετά τα παραπάνω έρχεται να σημειώσει πως «Η χώρα όμως έχει ανάγκη σχέδιο και σοβαρότητα. Η κοινωνία έχει ανάγκη από ενότητα» για να καταλήξει: «Κάνω έκκληση στους πολίτες να απορρίψουν τον διχασμό. 
Να εμβολιαστούν και να φοράνε μάσκες. Γνωρίζω ότι πολλοί διατηρούν ακόμα επιφυλάξεις για τα εμβόλια. Αλλά η απειλή της πανδημίας χτυπά πάλι την πόρτα μας, την πόρτα των γονιών και των παιδιών μας. 
Και πρέπει όλοι μαζί να ορθώσουμε τείχος απέναντί της. 
Για να πάρουν πίσω οι νέοι τη ζωή, τη διασκέδαση και τη χαρά. Οι μεγαλύτεροι την ασφάλεια και την υγεία τους. 
Για να πάρουμε όλοι μαζί πίσω τις ζωές μας και να βάλουμε φρένο στην αγωνία της επιβίωσης»

Πετώντας στο τέλος και τα συνθήματα που επεδίωξε να φέρει στο προσκήνιο μέσω της προγραμματικής συνδιάσκεψης λέγοντας τα εξής: «Για να χαράξουμε μία νέα πορεία προς τη Δικαιοσύνη, αφήνοντας πίσω μας την ανικανότητα, την αναξιοπιστία, την αδικία. Η ενότητα και η αλληλεγγύη όλων μας είναι το πιο αποφασιστικό και αναγκαίο όπλο για να νικήσει η ζωή»

Σημειώνεται πως μόλις χθες συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των νοσοκομειακών γιατρών για να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι τους αντιμετωπίζει ως εργαζόμενους δεύτερης κατηγορίας και να υποστηρίξει ότι επιχειρείται κλείσιμο περιφερειακών νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας

Είναι δεδομένος ότι ο Αλέξης Τσίπρας στην στροφή προς τ αριστερά προκειμένου να κινηθεί μετά προς το κέντρο θα σηκώσει τους τόνους και θα ρίξει όλα τα όπλα στο τραπέζι της αντιπαράθεσης. Έχοντας επενδύσει σε τυχόν δυσμενείς επιπτώσεις της πανδημίας στην υγεία και στην οικονομία κινείται σε ένα πλαίσιο που από τη μία, αναγκασμένος πλέον, στέλνει μηνύματα για εμβολιασμούς και από την άλλη διατηρεί στο πλευρό του στελέχη όπως ο Παύλος Πολάκης που έχουν ταχθεί ανοιχτά και με σαφή τρόπο κατά των εμβολιασμών.

Παράλληλα εν αναμονή του φθινοπώρου όπου ο ΣΥΡΙΖΑ ευελπιστεί πως θα αποτυπωθεί ένα κλίμα δυσαρέσκειας, κυρίως με το άνοιγμα των Πανεπιστημίων, από ομάδες που θα βγουν ενδεχομένως στους δρόμους, επιδιώκει να αναδείξει το αριστερό προφίλ της… αντίστασης.

Το γεγονός πως επισήμως καλεί σε εμβολιασμό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είναι αρνητικό, πολύ δε περισσότερο τη στιγμή που το κόμμα του το προηγούμενο διάστημα κράτησε μια στάση επαμφοτερίζουσα.

Όμως το γεγονός πως επιλέγει να το στείλει με τον παραπάνω τρόπο, υβρίζοντας την κυβέρνηση, αμφισβητώντας τα κίνητρά της και αφήνοντας αιχμές για πράξεις και παραλείψεις που συνδέονται ακόμη και με οικονομικά συμφέροντα το αναιρεί. Ή τουλάχιστον το υπονομεύει….